Problem ze wskazaniami wskaznika paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Krotko i na temat, wskazowka caly czas jest na zero, rezerwa sie nie swieci, co sie stalo?

Może kabelek
Gdzieś może styku brakować

Przerabiałem. Prawdopodobnie uszkodzony przewód dochodzący do czujnika. Wejdź pod samochód i sprawdź pod bakiem, poruszaj itp. Ponieważ nie masz ani rezerwy ani poziomu paliwa na 99% uszkodzony jest przewód masowy lub brak styku na wsówce, rdza i sól robią swoje. Powodzenia

sa tam 3 styki, 2 zdjalem i oczyscilem, trzeci nie chce zejsc wiec nie ruszalem

O ile dobrze pamiętam, to te które zdjęłeś mają okrągłe wtyki o różnych średnicach. Jeden jest od rezerwy, drugi od poziomu paliwa. U mnie też jeden nie chciał zejść(płaski), to jest ten od masy, rdza mogła spowodować, że spuchł. Ja po prostu urwałem go, zarobiłem nową końcówkę i poszukałem masy w innym pobliskim miejscu. W moim przypadku zadziałało.

a w moim wsio ok tylko rezerwa nieswieci na wszelki wypadek sprawdziłem te kabelki !! i co?? masakra czysta rdza

Cytat:
2006-06-18 12:08:39, markon pisze:
a w moim wsio ok tylko rezerwa nieswieci na wszelki wypadek sprawdziłem te kabelki !! i co?? masakra czysta rdza

no dobra ale oczysciles i pomoglo? czy uznales ze nie bedziesz sie brudzil i otworzyles piwo?

...u mnie jest to samo... cały czas na zero...

...najpierw jakiś tam kabelek był zanieczyszczony i trzeba go było oczyścić... i kilka miechów to działało....
...ale nie na długo to pomogło i teraz znowu nie działa, z tym że teraz jakis tam czujnik padł całkowicie i szykuje się wymiana... koszt nowego około 180pln...

...jest to wypowiedź mojego mechanika - "Pana Sławka"
...Warszawiacy wiedzą o kogo chodzi...

Cytat:
2006-06-19 14:20:10, ŁUKASZ_GAJER pisze:
koszt nowego około 180pln

pjetnaście złotych to bym jeszcze dał.

...dlatego ja to pierd*** i tankuje wachę na czuja

a ja bym pojechal na szrot i pewnie za 30 pln bym dostal, jesli sie okaze ze to nie te kabelki to tak zrobie, aczkolwiek po przezyszczeniu2 kabelkow i przemyciu wd40 tego konektoraco nie schodzi co jakis czas wskazowka na chwile idzie do gory, jak bede mial czas to zrobie to porzadnie

Cytat:
2006-06-19 23:10:56, Outcast pisze:
a ja bym pojechal na szrot i pewnie za 30 pln bym dostal

A skąd byś wiedział, że sprawny.
ŁUKASZ - aż się wystraszyłem, że kupujesz czujnik. Ja na pełnym baku mam wg wskaźnika 3/4 a świecącej kontrolki jeszcze nie widziałem, nawet jak benzynę wyjeździłem... ale ja to też pier...ę.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-06-20 07:33:02 ]