Jak wymontować reduktor gazu?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam prośbe! Ma ktoś fotke silniczka z gazem i moze mi zaznaczyc jak wygląda reduktor gazu?! U mnie strasznie duzo gazu pali i mysle ze to własnie reduktor jest padnięty a chce go wywalić i jezdzic na pb zeby odzyskac mocy troszke! Bo podobno znacznie przegradza dolot i autko nawet na benzynce jest zamulone :/ Licze na jakas pomoc Fotke i moze jakies podpowiedzi?! Chodzi mi konkretnie o zwężke w dolocie!

[ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2006-03-17 12:14:51 ]

reduktor to jedno a mikser to drugie
ciebie interesuje mikser
zeby go zlokalizowac idz od puszki filtra powietrza i gdzies do tej grubej rury doprowadzona jest cienka rura z gazem

No i co dalej?! Mam to odłączyć czy jak?! Chodzi tu pewnie o jakieś przewężenie na dolocie powietrza do silnika czy tak?! Znaczy sie wywalić redukcje i podpiąć bezpośrednio?! A jak sie nazywa fachowo ta część którą mam wyciągnąć?! I jeszcze jedno pytanko! Czy jak wyciągnę tą zwężke to wcale autko nie bedzie chodziło na LPG? Czy przyczyną tak dużego spalania moze byc własnie zuzyty reduktor?!

[ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2006-03-17 12:49:37 ]

http://www.czakram.pl/abc.php

Pocztaj sobie... Ale ta cała zwęzka jest w mikserze - bezposrednio na/w dolocie... Jak ją wyrzucisz nie będzie chodzić wogóle gaz bo mikser zarazem dawkuje lpg.
Rozwiązaniem jest BLOS - nie zwężą on wyrażnie dolotu i zastępuje mikser...