Kody diagnostyczne -corolla -pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam sprawdziłem historie - 2 posty -jeden na temat, ale linki nie prowadzą do celu.
Czy ktoś się orientuje gdzie szukać kostki do spięcia (w samochodzie corolla 93) i listy kodów (w sieci)
Silnik 4AFE
Z góry dzięki
TMX

po maską w okolicy prawego kielich amora. napis na kostce " diagnosis" zrób zworę pomiędzy stykami T1 i E1 i włącz zapłon bez odpalania silnika. zacznie mrugać kontrolka engine.

Dzięki - a nie ma kostki w kabinie bo tez taka wersję słyszałem?
A może ktos wie gdzie znajdę tabele z kodamii błedów - że bym wiedział co odczytałem.
Bo cos mi hałasi na rozgrzanym silniku i nie wiem co to i mnie sz.....k trafia.
TMX

Miałem coś takiego... Musze w domu sprawdzić, gdzieś link powinienem mieć. Wieczorem postaram się wrzucić (jak znajdę)

Dzięki bede wdzięczny

To jest to, razem z opisem jak się to robi: Kody diagnostyczne

Wewnątrz kostke to chyba ma Avensis ale nie jestem pewien. W E10 masz pod maską po prawej stronie.

Wewnątrz kostke to chyba ma Avensis ale nie jestem pewien. W E10 masz pod maską po prawej stronie.

Jak z czytasz kody i skasujesz kompa po usunięciu usterki. Przejedz kawalek i sprawdz jeszcze raz. Niektóre usterki nie są wykazywane przy pierwszym odczycie.

Dzięki zainfo -tego właśnie szukałem.
Sprawdze niech tylko przestanie padać.
TMX

Musze odświezyc temat,
wczoraj chcialem sprawdzic jakie usterki wskaże mi komputer. Zrobiłem zworke miedzy stykami E1 i T1 w złączu diagnostycznym(zgodnie z tym co jest napisane w książce Etzolda) przekrecam zapłon i licze mrugnięcia 1,2,3.....25,26,27...żadnych dłuższych przerw...doliczyłem do 120 wyłaczyłem zapłon. Zresetowałem kompa licze jeszcze raz ale teraz tylko do 80 bo dłuzej mi się nie chciało. Z tego co wyczytałęm powinny byc jakies błysniecia przerwa znowu błysniecia co odpowiada odpowiednim koda a u mnie błyska non stop. Czy mozna jakos inaczej sprawdzic usterki??

Prawie rok czasu auto było praktycznie bezawaryjne a teraz sypie się jak domek z kart.

Tutaj pisze o kodach

Dzieki za odnosnik, przeczytałem i wychodzi na to ze jesli mruga jednostajnie cały czas to nie ma żadnej usterki - przynajmniej tak ja tozrozumiałem. A mam pytanko moze ktos wie gdzie mozna sie podpiac pod komputer by to sprawdzic(prócz ASO)
Z góry wielkie dzieki