Dziwne - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
był wymieniany rozrząd, pompa wodna, napinacz i chłodnica i po tym wszystkim samochód nie chce zapalić. Iskry nie podaje. Myślałem że to klucz zepsuli mi i pojechałem po drugi i dalej nic, cewka WN dostaje napięcie a z cewki WN iskra nie idzie mam cewke w zapasie i zamontowałem drugą i dalej nic. Dziwne
Czy ktoś wie co może być ?Czy Espera mają wyłącznik antywstrząsowy ?

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2006-03-14 21:37:07 ]

Wyłącznika NIE MAJĄ... a co do reszty ... ja bym do mechanika jechał.

ale on cały czas jest u mechanika

wjechał tam o "własnych siłach" i nie może wyjechać

Cytat:
2006-03-14 22:11:29, malin2 pisze:
wjechał tam o "własnych siłach" i nie może wyjechać

to znaczy tylko tyle że auto jest u piekarza, a nie u mechanika !

sprawdz czy aparat jest dobrze poskładany jak nie wskoczył na swoje miejsce wszystko tak jak powinno to za skarby swiatra iskry nie bedzie

ja bym esperaczka nigdy takiemu patalachowi nie oddal ( mechanikowi ) moze gdzies masa nie jest dokrecona i iskry niema???

ale aparat nie był ruszany, elektryka nie była ruszana

Cytat:
2006-03-14 22:43:02, malin2 pisze:
ale aparat nie był ruszany, elektryka nie była ruszana

To tym bardziej trzeba auto oddać do MECHANIKA !

zastanawiam się nad modułem (ma dwa miesiące, cewka aparatu tyż ) i nad imobilajzerem albo alarm. Bezpieczniki sprawdziłem.

kolega ma racje, czesc alarmow odcinaja kompletnie iskre, jesli masz standardowy alarm to centralka jest obok lewej nogi kierowcy pod platikiem, taka czarna platikowa puszka ( bynajmniej u mnie tak jest )

jest przyczyna: zerwany kabelek od aparatu zapłonowego. Przy wymianie chłodnicy musiał się zerwać. Ja mam ocieplone przewody wodne i o klimy( te zaizolowane) i czasami aby nałożyć otulinę musą być wiązki elektryczne zamocowane do przewodów wodnych i na to dopiero otulina i jak ruszne były przewodu aby weszła chłodnica to mógł się zerwać