Problemy z ruszaniem na Pierwszym biegu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow!

Moj Essi to Mk5 silnik 1.4.Mam problem tego typu:podczas ruszania z pierwszego biegu (wydawałoby sie poprawnego pojawia sie efekt "kangurzego skoku".Im dostaje wiecej gazu i wolniej popuszczam sprzegło tym autko bardziej drży i sie dławi.Essim jezdze 2 lata i nigdy czegos takiego nie miałem..Na wstecznym i przy puszczaniu sprzegła na biegu jałowym problem nie wystepuje.Czy moze to byc winna sprzęgła??A moze cos innego?Byłbym wdzieczny za kazdą okazaną pomoc

poduszki mejbi..

Cytat:
2006-03-12 20:31:56, mr_diesel pisze:
Witam wszystkich klubowiczow! Moj Essi to Mk5 silnik 1.4.Mam problem tego typu:podczas ruszania z pierwszego biegu (wydawałoby sie poprawnego pojawia sie efekt "kangurzego skoku".Im dostaje wiecej gazu i wolniej popuszczam sprzegło tym autko bardziej drży i sie dławi.Essim jezdze 2 lata i nigdy czegos takiego nie miałem..Na wstecznym i przy puszczaniu sprzegła na biegu jałowym problem nie wystepuje.Czy moze to byc winna sprzęgła??A moze cos innego?Byłbym wdzieczny za kazdą okazaną pomoc

Cos mi sie wydaje ze sprzeglo sie konczy.

Albo poduszka, bo mam podobny efekt u siebie przy szybkim ruszaniu gdyz jedna z moich poduch juz ledwie zipie albo bedzie to krzywa tarcza sprzęgła. Chodz przy sprzęgle powinno być to odczuwalne tez przy wstecznym biegu.

Cytat:
2006-03-12 21:48:23, Senna pisze:
Albo poduszka, bo mam podobny efekt u siebie przy szybkim ruszaniu gdyz jedna z moich poduch juz ledwie zipie albo bedzie to krzywa tarcza sprzęgła. Chodz przy sprzęgle powinno być to odczuwalne tez przy wstecznym biegu.

gdyby byla kiepska poduszka to na wstecznym tez by to chyba odczuwal. Najlepiej wejsc pod auto ogladnac pooduszki i wtedy cos oceniac.

To moze rzeczywiscie byc poduszka.Bo przy powolnym ruszaniu(puszczaniu sprzegła) silnik mocno drzy.Kiedy szybciej puszcze sprzegło efekt jest mniej nasilony.A te poduszki u mnie rzeczywiscie wygladaja na nieco zuzyte Mam pytanie z tym zwiazane _ile kosztuje wymiana poduszek w Essim 1.4 rocznik 91 ?Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.