Czy zbyt duze spalanie - 2,6 i ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie Omegasy )
W bestii siedzi silnik 2,6i dual ram + LPG, ostatnio bylem na regulacji poniewaz uwazalem ze pali mi zbyt duzo: w zime po sniegu w jezdzie miejskiej spalal 18,5l/100km gazu natomiast po regulacji przy obecnej pogodzie 20l/100km gazu !!! Czy nie uwazacie ze to lekka przesada? Dodam ze w prasie z 4 osobami w srodku i radzej spokojnej jezdzie100-130km/h lyknal 12l. Podczas regulacji wymienione filtry powietrza i gazu......
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Mam zamiar niedlugo zrobic trazke okolo 1500km i zaczynam sie bac )
Czekam na sugestie.
Pozdrowka
Arek

A jak było na etylinie!

eee moj seniorek 2.6 pali na trasie 12-13 w miescie do 15. ale ja daje czadu raczej obroty powyzej 4tys...

Na etylinie w trasie przy spokojniej jezdzie 8-9L a w miescie do 14L. Dodam ze kiedys na gazie (okolo1,5 roku temu) palil w trasie 9,5 a w miescie do 15L. ALE TERAZ TO TAK JAK PISALEM NAWET PONAD 20l - MAKABRA!!!! Co moglo sie stac ?? Moze to jakas nieszczelnosc ukladu bo wydaje mi sie ze czuje zapach gazu podczas jazdy a szczegolnie mocno podczas odpalania, moze jestem przeczulony....
Pozdr
Arek

Cytat:
2003-05-23 20:25:35, Arek331 pisze:
Na etylinie w trasie przy spokojniej jezdzie 8-9L a w miescie do 14L. Dodam ze kiedys na gazie (okolo1,5 roku temu) palil w trasie 9,5 a w miescie do 15L. ALE TERAZ TO TAK JAK PISALEM NAWET PONAD 20l - MAKABRA!!!! Co moglo sie stac ?? Moze to jakas nieszczelnosc ukladu bo wydaje mi sie ze czuje zapach gazu podczas jazdy a szczegolnie mocno podczas odpalania, moze jestem przeczulony....
Pozdr
Arek

Nie przejmuj się
Moj w trasie pali 20l/100 km Fakt, ze ja rzadko jezdze wolniej niz 160-200 km/h Co zabawne, w miescie tez mi pali tyle samo

mogą być zużyte sondy Lambda - koszt ok 500-600zł za 2xBosch. Jeśli mają przejechane ponad 150tys. możesz je wymieniać w ciemno.

musisz znalesc goscia od gazy który dobrze reguluje na sluch u mnie wedlug przyżądów nie da sie dobrze wyregulowac