Zaprawki Lakieru

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś jakiś patent na zaprawki lakieru oprócz wizyty u lakiernika oczywiście Mam kilka odprysków od kamieni i obić drzwi na parkingu widze że gdzieniegdzie zaczynają się ogniska rdzy. Czy można czymś to zakonserwować żęby rdza się nie pogłębiała ?

Dobierz sobie w mieszalni lakier kup z 20 ml i nawet zapałką maczaj i nanieś na odprysk albo malusieńkim pędzelkiem
jak wyschnie pastą przepastuj autko w tych miejscach
Robiłem tak u ojca w corsie cały przód miała w odpryskach i fajnie wyszło nie widać a robiłem zapałką

W każdym aso Opla dostaniesz oryginalne zaprawki lakiernicze do swojego lakieru. Koszt jakieś 30 zeta. Ja sobie kupiłem takowe i sam naprawiłem odpryski.

Tylko jak są ogniska rdzy to sama zaprawka chyba za bardzo nie pomoże kiedyś tak mi pomalowali nadkola to po kilku miesiącach rdzy wyszła ponownie.

Ja robie inaczej.Pierw pastą TEMPO zczyszczam rdze,nastepnie przemywam benzyną ekstrakcyjną,potem wykałaczką nanoszę ocynk(ocynk w sprayu,jakieś 30zł duża puszka),czekam aż wyschnie,następnie lakier(baza/kolor,najlepiej taki gęstszy przeznaczony do zaprawek),czekam aż wyschnie.Następnie bezbarwny.Następnego dnia w tym miejscu pierw papier 1000 na wode delikatnie,potem 2000 na wode delikatnie i na końcu pasta TEMPO.
Śladu nie ma
Cierpliwość jest wskazana.