PROSZĘ O POMOC-HAMULCE TYLNE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PROBLEM!
WYMIENIŁEM TYLNE HAMULCE, TZN. BĘBNY, SZCZKI ORAZ DODATKOWO ŁOŻYSKA. WSZYSTKO ZAMONTOWAŁEM ALE NIE CHCE MI HAMOWAĆ, RÓWNIEŻ RĘCZNY I NIE WIEM CO Z TYM ZROBIĆ

Jesli nie masz zapowietrzonego układu to trzeba wstepnie wyregulować samoregulatory tylnich szczek. Pomocna bedzie wyszukiwarka , kiedys sam nawet o tym pisałem w jakims poście. jak nie znajdziesz pisz na priva to ci opisze jak to zrobic.

A moze trzeba poczekac az sie wszystko dotrze?

Cytat:
2006-03-13 10:02:59, QLogic pisze:
A moze trzeba poczekac az sie wszystko dotrze?

Jeżeli na zaciągniętym ręcznym obrócisz kołem rękami to na 100% zła regulacja na samoregulatorach lub źle złożone zapadki.Normalnie powinny po kilku pociągnięciach ręcznego zacząć łapać.Typuję złe złożenie dżwigienek i sprężynek.
Nawet gdyby był zapowietrzony nożny to ręczny musi trzymać .Ja w swoim nie ruszę jak zaciągnę ręczny.A dawałem szczęki nie zbyt nowe .
Ta nakrętka z ząbkami musi lekko się obracać na trzpieniu,można grafitowym delikatnie potraktować.
Powodzenia

Ale się uśmiałem... niehamujące auto!

Cytat:
2006-03-13 15:50:46, piotr_ek pisze:
Ale się uśmiałem... niehamujące auto!

Uważaj żebyś go nie spotkał na drodze

Cytat:
2006-03-14 07:08:03, AsterixGal pisze:
Uważaj żebyś go nie spotkał na drodze

No umiarkowana stłuczka by się zdała. Ruda by na koszt ubezpieczyciela została usunięta

Zawsze do usług Piotrze!

A może silnik też już nie pierwszej młodości?

Cytat:
2006-03-14 19:33:26, Padre_cornelone pisze:
A może silnik też już nie pierwszej młodości?

Eeee... silnik jest najlepszym elementem złomiaka, oleju nie żre, kręci się w każdych warunkach... chłodnica trochę cieknie... robimy PUK?

Hmmmm

Może, w sumie moja poduszka ma już swoje lata, moze przydała by sie nowa powłoczka, lub wyprać starą?