Drży mi samochód!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 1.8TD

Po małej kolizji drżenia silnika strasznie przeniosły sie na cały samochód. Drzy jak nigdy. Co to może byc?

wydaje mi sie ze moze poduchy albo cos co jest odpowiedzialne za tlumienie tych drgań

Może sie czegoś boi i tak ze strachu

Na wolnych, czy podczas jazdy? Zacznij od sprawdzenia wtryskow. Moj ojciec mial makabryczne problemy, zmiana filtra paliwa (byla woda) plus tankowanie na markowej stacji sprawilo cuda. Wczesniej jezdzil na ON z tak zwanego zrodelka (roznej jakosci bylo). Czasem przy zasyfionych albo zuzytych wtryskach zaczynaja sie takie problemy

[ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2006-03-14 22:48:44 ]

Wtryski są OK.-sprawdzałem
Drży tylko w czasie postoju, na biegu jałowym.

ja mam taki sam problem z drzeniem samochodu na luzie.... i to jest cholernie denerwujace... tyle, ze ja mam benzyniaka... wie ktos co to moze byc??

Ja jednak zaczalbym od przeczyszczenia ukladu wtryskowego. Jakies specjalny preparat, podlaczany bezposrednio pod pompe wtryskowa, pol godzinki pracy. Czasem zuzyte lub zanieczyszczone wtryski przywieszaja sie podczas pracy w niskim stanie obciazenia silnika.
Zobaczylbym tez, czy czasem nie dostaje sie gdzies powietrze do paliwa.

Mi też telepało paskudnie. Podniosłem obroty jałowe do 1000obr/min i jest trochę lepiej, ale to raczej nie jest docelowe rozwiązanie problemu