| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-09 18:17:59 Witam,
Dzisaj rano siadl mi akumulator...stary byl zime przezyl prawie do dzisiaj. Nic to i tak od tygodnia busem jezdze
Mysle - pojade do pracy, wroce wymontuje gada, podladuje i w dluga po nowy aku. No i a kuku - wracam i nijak sie nie moge do auta dostac. Nie dziala central (normalka) ale normalnie kluczem nie moge sie rowniez dostac. O co chodzi - w archiwum widzialem podobne problemy ale nijak rozwiazania. Moze sie "zasdniedzialy" czy tez kluczykiem tez dzialamy "wirtualnie" sygnalem do centralki ktora podnosi rygielki ??? W zasadzie najbardziej mnie interesuje - jak dostac sie przez bagaznik do auta ?? Jakos nie moge wymacac zatrzaskow od oparc foteli tylnych...... POzdro |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-09 19:13:42 Złoty pomysł
I tak aku musze kupic, tylko chyba wezme taxi. Nie przypominam sobie zebym ryglowal auto - bo i tak central dzialal krucho przy zamykaniu rano. Zamykalem na wcisk recznie a od kierownika kluczykiem (nie pilotem). Ale kto wie - moze sie zryglowal. Kluczyk dziala jak bym krecil w masle, luzik zadnego oporu wiec chyba nie jest zatarty. Ciesze sie ze nie jestem gdzies na wakacjach echh chociaz z drugiej strony lepsze wakacje z problemami niz zadne.
Dzieki ! |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-13 09:15:26 Moze ktos bedzie kiedys szukal
A zatem akuku sie rozladowala poprzez dwie lampki wlaczone na tydzien Mamy malego synka, ktory razem z zona okupuje tylna kanape ) Ku przestrodze
Niewiedziec czemu auto sie zaryglowalo, a poniewaz nie udalo mi sie dostac aku o wys 175mm robilem wlam przez bagaznik. Coz - gmeralem srubokretem i kombinowalem i ostatecznie narzedziem "obcas" wylamalem srodkowe plecy, ktore sa za podlokietnikiem :/ Zameczek sie polamal niestety ale radosc byla wielka. Powiem szczerze odczucie stojac przy kochanym autku do ktorego nie moge sie dostac przypomina ogladanie plazy z zakratowanego okna wieziennej celi
No cuz - urazy nie mam. Pozdrawiam ! |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-13 16:38:19 Hihi
Juz przeciez proponowal kolega Immo ponizej ten pomysl. Ale jak sie nie da to sie nieda - trzeba z obcasa. Tylko pokretke na szrocie znalezc teraz musze bo lubie jak wszystko jest na miejscu i sprawne bez niechlujstwa i prowizorek. Pozdrawiam i dziekuje |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-03-13 21:54:02 Tto znacyz ze nie da sie otworzyc auta kluczykiem w sposob "mechaniczny" ?
U mnie jest tak na przyklad, ze jak przekrecam kluczyc tak na 1/2 to on idzie "lekko" i drzwi sie zamykaja/otwieraja/rygluje w sposob elektryczny. Natomiast jak przekrece o kolejne 1/2 to juz czuje ze robie to mechanicznie. Tak jest ? |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-03-13 21:56:43
racja racja z buta ją
wot zaraza |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-03-13 23:37:07
Niezly kibel.... |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-15 09:18:43 Czesc,
No z tym Immo ze ja nie podlaczelem sie do klamki - pustkowie i daleko do gniazdka....a aku na 175 nikt mi nie chcial sprzedac
Wiec nie mialy sie jak odryglowac hehe a ja je w jakis sposob doryglowalem kluczykiem (dziwne bo juz central nie dzialal jak zamykalem). Szczupak przez bagaznik az do dzwigni maski - aku off - trucht z aku do domku, pod prad, znowu wlam juz bez obcasa przez bagaznik (7 rano ludzie mieli ubaw po pachy) podlaczylem i wszystko sprawnie. Teraz mysle ze moglem ewentualnie kombinowac z jakims pakietem R20 i lampka
Podsumowujac - jezeli planujecie rozladowac aku nie do-ryglowujcie zamka !! Ewentualnie dodajcie solidnego sztifla z obcasem (kowbojka) jezeli pustkowie
Pozdro |
profil-usunięty | 2006-03-15 09:45:26
Jak chciałeś podłączyć aku do klamki?
Chodzi o to, że podłączając akumulator np. do żarówki dostajesz napięcie w całym układzie, a to pozwala centralnemu odryglować zamki (siłowniki są sterowane elektrycznie). Wystarczyło poprosić sąsiada żeby wyjął na chwilę swoją baterię i wpiął się do Ciebie. Zapewniam Cię, że to działa. No ale grunt że auto otwarte ![]() |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2006-03-15 12:40:04 AŁA
klamka=lampka Dobrze rozumiem tylko figle jakies w komunikacji robie
Okolicznosci nie mialem do pozyskania pradu ot co i tyle. Pozdawiam |