Problem z silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem i mam problem z moim autkiem.Otóż tydzień temu kupiłem sobie honde civic 1.4 16V z1990r teraz pomału prubuje doprowadzic ją do porządku bo trochę słabo ciągnie i lekko przerywa ale to może byc kwestia ustawienia.Głównie chodzi o co innego ostatnio odkręciłem korek od wlewu oleju na włączonym silniku i i chlapał tamtędy olej nie wiem czy to dobrze czy żle.Czy mógłby mi to ktos powiedziec i poda ewentualną przyczynę

witam.nie chce cie straszyc,ale ja mialem podobne objawy w vw.zaczolem od kabli wysokiego napiecia,zmienilem kopolke i palec rozdzielacza...diagnoza byla jednak straszna-zatarl mi sie walek rozrzadu.tez slabo szedl i delikatnie przerywal.prychal jak dawalo mu sie gazu.moze to nie to ale moze lepiej dmuchac na zimne...ja koszty mam spore w tym momecie.zima dala popalic. Pozdrawiam

Cytat:
2006-03-13 21:25:24, karov pisze:
witam.nie chce cie straszyc,ale ja mialem podobne objawy w vw.zaczolem od kabli wysokiego napiecia,zmienilem kopolke i palec rozdzielacza...diagnoza byla jednak straszna-zatarl mi sie walek rozrzadu.tez slabo szedl i delikatnie przerywal.prychal jak dawalo mu sie gazu.moze to nie to ale moze lepiej dmuchac na zimne...ja koszty mam spore w tym momecie.zima dala popalic. Pozdrawiam

hm a mozesz powiedziec po co wymieniac kable kopulke palec, skoro olej wali przez wlew oleju, wskazuje to na duze zuzycie silnika np na panewki

bo zazwyczaj jak cos sie dzieje to moze to wskazywac na wiele spraw.u mnie tez bylem przekonany ze to wina czegos innego-znasz temat bo mi odpisales.tak czy inaczej musi rozebrac silnik i zobaczyc,czemu mu przerywa. Powodzenia

Cytat:
2006-03-14 13:13:00, karov pisze:
bo zazwyczaj jak cos sie dzieje to moze to wskazywac na wiele spraw.u mnie tez bylem przekonany ze to wina czegos innego-znasz temat bo mi odpisales.tak czy inaczej musi rozebrac silnik i zobaczyc,czemu mu przerywa. Powodzenia

ale wymiana palca czy kabli na pewno nie ma znaczenia na to ze bedzie walil olejem przez wlew czy bagnet

dlatego zwracam uwage na walek rozrzadu,glowice....nie proponuje zmiany kabli