| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Booguc Wspomnienie po piekn ... Warszawa/Ursynów | 2006-03-23 21:44:39 czesc, bylem dziaj u mechanika na regulacji zaworow.Wyregolowal zawory i przy okacji zerknal na uszczelke pod deklem zaworow,powiedzial ze juz jest chu..a i powinno sie ja wymienic,niestey nie mial na stanie takiej. Wracam sobie wracam ,pruje dosyc smialo 130, a tu nagle dym w kabinie,no ale pruje dalej.zatrzymalem sie na swiatlach i sie zaczelo ,kupa dymu!!!,zawinolem na parking jakis zagladam pod maske a tam pol silnika w oleju!!wywalilo mi ta marna uszczelke.... obdzwonilem wszystkie sklepy w wawie i znalazlem jedna papierowa uszczelke(dno) wizualnie byla ok ale nie bardzo pasowaly dziurki na sroby,jakos zamontowalem(uszczelnilem silikonem) odczekalem, i kolejne rozczarowanie ta nowa - papierowa tez przeciekala...Musialem fure zaholowac do domu... |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2006-03-23 23:01:25 trzeba było w pierwsszym lepszym sklepie kupic sylikon wysokotemperaturowy i problem z głowy,,,swoją drogą dobry mechanik by kupił i założył nową albo chociaż złożyłż na sylikonie...pozdro |
Booguc Wspomnienie po piekn ... Warszawa/Ursynów | 2006-03-24 23:24:22 juz kupilem korkowa, co do mechanika to nie mam do Niego zadnego zalu bo ostrzegal mnie ze uszczelka jest do wywalenia. regulacja z nowymi plytkami wyniosla mnie 80 zl. Uszczelke zalatwil mi znajomy, zrobilismy xsero uszczelki wyslal gdzies faxem na wzor kupilem dwie,jedna na zapas -10 zl sztuka |