łożyska do skrzyni/ ile to piniedzy? :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy czy wymienial ktos z Was lozyska w skrzyni te na glownym walku? Bo u mnie sie konczy skrzynia i chcialbym znac orientacyjny koszt tych lozysk.

ooo, ja tez bym chcial znac ile? tez mi sie konczy

No, ja mam też ten problem- trochę wyje mi skrzynia, jakby ktoś znał koszty naprawy to był bym wdzięczny za podanie. Myślałem o zakupie używanej skrzyni i przekładkę ale nie wiem czy to się opłaca ?

dołanczam sie

a ja proponuje zapytac slawasa 1 o cene lozysk do skrzyni

No to ja też sie dołaczam do tematu

w sumie ciekawe o ile wzrasta spalanie jak łożyska są zatarte
i co sie moze stać na drodze
zablokuje półośie czy co?

nikt nie wie, szkoda

slawas też nie odpowiedział mi
słyszałem tylko bajki od kogoś ze to koszt ok 400zł ktoś na forum mi top mówił ale nie pamiętam kto
i wszadziłem to miedzy bajki

Jak się objawia zła praca łożysk na skrzyni biegów czy to jest moze tykanie przy większych przeciążeniach a przy mniejszych cisza? Czy wyje tak samo jak padniete łozyska w kołach??

tak samo jak przy padnietych kołach
u mnie juz wyje przy 20km/h
a przy 40 uszy che urywac

Ja twierdze, że bardziej kalkuluje się zmienić całą skrzynię nić bawić się w wymianę poszczególnych łożysk

twierdze tak samo
tylko chciałbym wiedzieć jaki jest ten koszt tych łożysk
wqidać nikt tego nigdy nie robił co nie znaczy ze nie jest to mozliwe

Hej. Napisze tak....... mi też siadły łożyska w skrzyni i buczało jak w starym Ikarusie Chciałem wymieniać łożyska ale okazało sie że wałek główny jest wyrobiony- koszt nowego to ok 1000 zł więc się nie opłacało. W sumie to polecam wymienic skrzynie, no i zawsze można złożyć jedną z dwóch Pozdrawiam Nowik

za łożysko trzeba liczyć minimum 100pln /mówię o markowym/

sprawdzilem ceny w serwisie w bemo motors i auto watinie. Wychodzi podobnie za 3 lozyska 250 zl brutto w sumie. Lozysko walka glownego przod i tyl i jeszcze jakies tam jest co sie sype lozysko walka sprzeglowego. Mam znajomego ktory poleci na magazyn i mi je zmierzy, bo mam dobra hurtownie ale oni chca wymiary. Podejrzewam ze zmieszcze sie w 150 zl z lozyskami , oczywiscie jakimis markowymi typu SKF, +150 zl robocizna bo tak juz mam ustalone i to da razem 300 zeta. Czyli wyjdzie taniej niz uzywana skrzynia