MotoNews.pl

Dlaczego gaz nie staniał???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Sprawdziłem w swoim "dzienniczku", że rok temu o tej porze płaciłem za gaz 1,65-1,70 zł. W tej chwili najtańszy gaz, jaki udało mi się zatankować kosztował mnie 2,08. Dlaczego gaz jest teraz drozszy o 25% niż rok temu? Benzyna jest tańsza, akcyza (chyba) nie wzrosła? No i najgorsze? O ile LPG będzie droższe po wchodzacych od 1 IV podwyżkach cen gazu?

Oj a dlaczego chleb kosztuje juz prawie 2 zeta ? Wszystko drożeje i drożeć będzie. Taki popieprzony kraj. Nie da się zarobić na benie, to się zarobi na gazie. Czemu ma se taki jeździć za pół ceny? Już któryś były minister tego nie rozumał

Może to i lepiej, że przez jakiś czas gaz będzie drogi, rynek się troche oczyści bo już jest tylu naciągaczy, że aż głowa boli co ulica to montaż LPG. Byle koleś co umie sam świece zmienić w samochodzie to już warsztat otwiera a potem chwali się jakie bryki nie gazował. Gówno a nie gazował udało mu się to może lepsze słowo . W większości kolesie nie mają pojęcia jak pracuje instalka czy sterownik benzynowy, który dumnie nazywają komputerem żeby zrobić wrażenie.

To samo dotyczy stacji LPG, jak jade do rodzny na wioskę to naliczyłem tam 5 stacji w kole o promieniu 3km i co jeden to lepszy gaz sprzedaje nie wykluczając markowych stacji. Wystarczy wejść na stronę http://www.uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/ i zobaczyć wyniki kontroli.

Jeśli chodzi o stacje to może i dobrze bo konkurencja duża to i ceny umiarkowane a jak zatankuje syf to już nie wróce.

stanial stanial, 1,95 to nie 2,22 jak bylo jeszcze z miesiac temu...

Tak, na Bp był po 2.24, a dziś tankowałem za 2.11

na prywatnej stacji widziałem za 1.99

czy staniej do 1.60?
raczej nie
myslę,że min to będzie ok 1.80 na prywatnych stacjach

OK, potwierdzam, że tanieje: wczoraj na stacji Konpal widziałem po 1,99, dziś rano na stacji, gdzie zawsze tankowałem kilka miesięcy temu 2,01, Statoil spadek z 2,23 w zeszłym tygodniu na 2,17 wczoraj - może za kilka dni dojdzie faktycznie do 1,80 - tym bardziej, że mój wójek, który ma stację LPG potwierdza, ze gaz w hurcie od kilku tygodni tanieje. A jakie są ceny na trasie Warszawa - Zakopane? w sobotę jadę na wczasy i zastanawiam się, gdzie zatankuję tanio?

u mnie gaz nie potaniał jak było 2.07 to i ostatnio też za tyle tankowałem

Witam.
gaz staniał i to znacznie ale w cenie hurtowej. jednak detaliści dalej trzymają ceny zimowe żeby trochę po zimie sie odkuć.

powoli z cenami schodza, na prywatnych stacjach w lublinie po 1,91 juz jest

Wczoraj w Auchanie za 1,99 tankowalem

Cholera, podobno ceny hurtowe w Rosji rosną, wiec niestety można spodziewać sie podwyżek na stacjach.

Ja dzisiaj u mnie w Opolu tankowałem gaziczko za 1.94zł

Szanowni użytkownicy gazu propan-butan !!!
Siedze w gazie juz troszke (jakies 6 lat) i mam troche pojecia na ten temat. Gaz niestety na razie nie bedzie tanial, cena bedzie sie ksztaltowala na poziomie okolo 2 zlotych za litr. Niewatpliwie jest wiele przyczyn trgo, iz w chwili obecnej cena jest az tak wysoka (m.in. akcyza, nasze stosunki ze wschodem itp. itd.).
Uwazam, ze cena gazu moze ustabilizowac sie, jezeli zostanie wprowadzona akcyza na gaz tzw. przemyslowy, czyli m.in. gaz do domkow jednorodzinnych, gaz do butli i gaz do duzych zbiornikow przemyslowych.
Najwiekszy wplyw na cene gazu na stacjach LPG ma cena gazu w butlach. Znane sa ogolnie przypadki (podawane w srodkach masowego przekazu) tankowania stacji LPG gazem z butli 11 kilogramowych - na tych stacjach jest oczywiscie najtaniej, no chyba, ze wlasciciel troche mysli i nie zaniza ceny.
A tak w ogole szara strefa rosnie ... kazdy chce zyc.

To na razie tyle.

Pozdrawiam

Staniał
Wawa Radzymińcka JET
zima ~2,15
dziś 1,91

do dobry gaz mocny gaz - moja C20NE go lubi - na inne prycha i sie muli

W moim mieście na statoil jest 1,99 (zimą było nawet 2,20).
A dzisiaj tankowałem na prywatnej stacyjce po 1,85zł. Kolejka tam stała do dystrybutora.

Staniał , u mnie juz 1.99