Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() matadorRS Opel Omega Wrocław | 2006-03-17 23:14:02 Panowie mam taki maly problem. Poniewaz zalozylem Digitala do Escorcika zeczely sie male problemy ze wskazaniem paliwa. Mianowicie jak jest juz zero paliwa (wiem bo wysmigalem wszystko) pokazuje 1/3 zbiornika.
I teraz wlasciwe pytanie: na jakiej zasadzie czuknik (przy zbiornku) podaje informacje o poziomie paliwa. Czy jest to takie samo rozwiazanie jak w Sierrce (niewiem jak to opisac). Ma ktos moze fotke tego "ustrojstwa"?? Dobra wynalazlem foke na allegro. niech mi ktos wytlumaczy jak to dziala tylko ![]() [ wiadomość edytowana przez: matadorRS dnia 2006-03-17 23:17:11 ] |
![]() WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2006-03-18 07:15:31 To zywkły rezystor drutowy, którego suwak jest sterowany pływakiem. |
![]() matadorRS Opel Omega Wrocław | 2006-03-18 13:26:38 No wlasnie cos mi sie wydaje ze tak jest. Jak jest pusto pokazuje 1/3 paliwa. Narzie niamam kasy zeby zatankowac do pelna i sprawdzic ile pokazuje. Trzeba bedzie chyba zainwestowac ze 100zł i dolewac po 10L i sprawdzac co pokazuje ![]() |