Economizer w carinkach ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest u Was macie kontrolki ECONOMIZER, czy nie
I sluzy on do ..........................????????????

[ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-03-04 19:21:13 ]

Diesel nie ma - lampka ECONO musiała by się świecić ciągle

Pozdrawiam

Cytat:
2006-03-04 19:40:25, MisiekII pisze:
Diesel nie ma - lampka ECONO musiała by się świecić ciągle Pozdrawiam

To ok nie zaprzatam sobie tym glowy dzieki , szkoda ze nie mam instrukcji obslugi mojej Cari, to nie zadawalbym glupich pytan

Oj nie przesadzaj. Na każde pytanie a szczególnie dot. diesla na które znam odpowiedź na pewno odpowiem

Pozdrawiam

Cytat:
2006-03-04 19:18:56, Mart78 pisze:
Jak jest u Was macie kontrolki ECONOMIZER, czy nie I sluzy on do ..........................???????????? [ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-03-04 19:21:13 ]

Mielim. Niektore mialy zolta i zielona, niektore tylko zielona. Ja mialem ostatnio tylko zolta zarowke, bo zielona zle wzielo...
Do czego sluzy? Do szacunkowego okreslania podcisnienia w kolektorze ssacym, a co za tym idzie do oceny oszczednosci jazdy.
Znaczy: zielone - dobrze, zolte - zle

Leszek.

A w jakich latach montowali te economizery do Carin ? Po lifcie ?

Cytat:
2006-03-05 00:03:22, CzapCzap pisze:

A u tego sie nigdy nie zapala

Uszanowanko CzapCzap

Cytat:
2006-03-05 01:26:28, MisiekII pisze:
A u tego sie nigdy nie zapala Uszanowanko CzapCzap

ma sie ciezka noge

Cytat:
2006-03-05 00:03:22, CzapCzap pisze:

mi sie wydaje ze napewno cariny w japoni robione miały economy , pózniej jak zaczeli w angli je tłuc i inna firma zaczeła robić liczniki (VDO) to tamci juz troche inaczej wyskalowany obrotomierz zrobili i bez economy ale z tego co wiem tez były montowane liczniki do carin z economizerami a w tych po lifcie juz chyba wogóle nie było economizerów

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-03-05 16:01:40 ]

Anglik '95 (moja) i Japonczyk ('95?) Perzana mialy takie same deski i dwie kontrolki ekonomizera. Po lifcie zostala jedna AFAIK.
W dieslu pewnie nie bedzie ani przed, ani po lifcie.

Leszek.

Moja anglik 95 rok i ma ekonomizer ,super rzecz , działa na psychike

Zielone : dobrze
Pomarańczowe : źle

Dla spalania oczywiście.

Cytat:
2006-03-04 21:32:26, MisiekII pisze:
Oj nie przesadzaj. Na każde pytanie a szczególnie dot. diesla na które znam odpowiedź na pewno odpowiem Pozdrawiam

To oki, czy skrzynia np. z 2.0 benzyna pasuje do diesla????

kumpel ma 95 cari sedana 2,0 i nie ma economizera , i tez anglik , mój ojciec ma 97 i nie ma economizera ja mam 94 i mam economizer

Cytat:
2006-03-05 19:56:20, Mart78 pisze:
To oki, czy skrzynia np. z 2.0 benzyna pasuje do diesla????

Aleś dowalił
Nie wiem ale nie sądze

Pozdrawiam

Cytat:
2006-03-05 17:40:02, pin555 pisze:
Anglik '95 (moja) i Japonczyk ('95?) Perzana mialy takie same deski i dwie kontrolki ekonomizera.

Perzanowa to zdaje się 92 albo 93

Odmłodził mi auto '93

Generalnie lampka(i) ECONO służy do wkurzania kierowcy. Jazda z zapaloną zieloną nie należy do przyjemności
Przestałem ją zauważać po kilku pierwszych miesiącach eksploatacji auta
Pozdro.

Cytat:
2006-03-06 10:33:32, Perzan pisze:
Odmłodził mi auto '93 Generalnie lampka(i) ECONO służy do wkurzania kierowcy. Jazda z zapaloną zieloną nie należy do przyjemności Przestałem ją zauważać po kilku pierwszych miesiącach eksploatacji auta Pozdro.

zawsze możesz wykręcic tę diodę jak się pali cały czas czerwona to też coś oznacza więc moim zdaniem jest potrzebna.

Cytat:
2006-03-05 21:19:56, MisiekII pisze:
Aleś dowalił Nie wiem ale nie sądze Pozdrawiam

No co MisiekII , tylko pytam

moja UK 94 i ma 2 zielona i tą drugą która się pali

ja mam 95 carinke i nie ma ekonomizera obrotek ma ale bez economy ojciec ją od nowości mial a wiec napewno tak wyjechała z salonu z tymze to wersja XLi jest , ale na zamówienie miała w serwisie zaraz po zakupie jej dokładane szyby i lusterka elekrtyczne