Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-26 23:44:39 Witaski witaski!!
Mam kolejny problem w moim puziu 306 2.0 silnik. W momencie gdy przyspieszam to moj puzio dziwnie sie zachowuje, objawy sa takie ze przerywa, idzie tak jak by chcial a nie moze. Mialem przypadek ze ppojechalem sobie w plener i mi zgasl i nie chcial odpalic tzn odpalal na sekunde ale zaraz potem gasl. Ruszalem wtedy wtykiem od cewki (bo to sie chyba tak nazywa, to cos czarnego do czego sa poczepione fajki) wyczyscilem i jest oki tzn bylo teraz mi od czas do czas zgasnie ale cholernie przerywa!! Pomozcie bo ja juz nie mam sily do tego samochodu. Pozdrawaim ![]() |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-27 17:11:07 Sluchaj dzieki serdeczne za rady dotyczace mojego problemu. Ide do garazu i sprawdze po koleji. Mam tylko jedno pytanie odnosnie kata. Co to jest?? W wielu wypowiedziach slyszalem to okreslenie i probowalem szukac ale nie znalazlem odpowiedzi. Bede wdzieczny za odpowiedz!! A kupilem nowa cewke. A jeszcze jedna zecz mialem przewod wysokiego napiecia troszkie przetarty czy to moglo byc powodem tych dziwnych zachowan?? Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2006-04-27 20:48:29 padnieta lambda tez moze dawac taki efekt... ale ja to juz tylko na warsztacie sprawdzisz. |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-27 21:28:33 nie no ja to sie poddaje, zamykam sie w szafie i sprzedaje tego puzia..... Wymienilem cewke przeczyscilem to wszystko tak jak sugerowales, nie sprawdzilem tylko tego kata( wyprzedzenie zaplonu) bo nie wiedzialem gdzie tego szukac!! I jest tak samo w mamoencie gdy dostaje w pizde to szrpie jak przy przestawionym rozrzadzie lub tak jak by paliwo nie dochodzilo. Nie wiem co jest nie mam zielonego pojecia, sam chyba nie dam rady, chyba podskocze do znajomego elektronika. A jeszcze jedno przy a raczej na listwie wtryskiwaczy jest cos w rodzaju filtra ( nie wiem co to ) generalnie wyciagnolem to i jak sie w to dmucha to powietrze z tego nie leci a powinno z drogiej strony, tak mi sie wydaje przy najmniej. Jest to koloru srebrnego i wchodzi w takie wyzlobienie na listwie
((http://www.allegro.pl/item99480773_citroen_xantia_silnik_1_6_88ps.html)) Macie tutaj zdjecie podobnego silnika jak moj macie tez znaczek citroena na pokrywie zaworow nizej jest wlot powietrza a jeszcze nizej jest pimpek srebrne cos z rureczka do gory co to jest i u mnie to jest zapchane (tak mi sie wydaje) czy to moze byc powod ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kz61 Recrue du forum Peugeot 306 XN Bochnia | 2006-04-27 21:34:34 Kat- katalizator.
Pozdr |
![]() adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2006-04-27 23:30:54 z uporem maniaka powtorze. LAMBDA do sprawdzenia. |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-27 23:51:14 Noo kat ----> tak jak myslalem ze o katalizator chodzi, ehh wlasnie wrocilem z hamowania mojego puzia i wcale nie jest lepiej, biore hajs w kiermane i jade juutro do znajomka do warsztatu wpadnie do niego jego kumpel pan elektryczny i sie wszystko wyjasni co i jak, ja nie bede jezdzil kurde popsutym autem. Oczywiscie napisze co i jak jesli cos wyjdzie na badaniach ![]() |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-28 14:17:56 Bylem u pana elektrycznego, i kodem blyskowem wyszedl mi kod 12, 27, 33, 11, 44 i w auto dacie sa to kody czujunika polozenia przepustnicy i czujnik spalania stukowego. Wsio kosztuje 230 zl tylko teraz nie nie wiem czy to sie da naprawic czy kupic nowe. Okaze sie wszytko ![]() ![]() ![]() |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-04-29 00:03:24 to bylo tak 12 27 33 44 11 chyba bo ja nie pamietam ten pan elektryczny wie, a jesli chodzi o kolektor dolotowy to sluchaj przedstawia sie to tak ze jest ten przewod jak go wyciagne go z tego metaolwego pimpka ktory jest na listwie wtryskiwaczy to z niego wali powietrze ale jak go podlaczam pod ten metalowy pimpek to silnik mi sie ksztusi i mi kiepsko pracuje, przewod jest caly, w momencie jak wyciagnolem pimpek i dmucham w niego to nic z drogiej strony nie leci nie wiem czy to ma tak byc. Zdjecie tego czegos jest w linku ktory jest nizej w moim poscie. A sciagnolem caly kolektor dolotowy, wyczyscilem przepustnice i w przepustnicy jest czerwone wystajace cos od przeplywomierza, to jest chyba czujnik ktory tez wyczyscilem wd 40 jak czyscilem przpustnice, a jesli chodzi o sam przplywomierz to go nie wyciagalem. A jesli chodzi o sama iskre na swiecach to jest tsak mnie popiescilo ze mam az palce popuchniete ![]() ![]() |
![]() sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-05-02 10:23:55 Ale jaja wzioloem wczoraj rozkrecilem przepustnice, rozebrtalem ja na czesci piewrwesze, wyciagnolem z niej wszystkie czujniki jakie tylko mogly tam byc, zostal sam metal wziolem sprezarke benzyne wlalem do srodka sczoteczke i zaczolem czyscic i dmuchac, po zakonczonym zabiegu z przepustnica zrobielm to z czujnikami, wsio zlozylem wyregulowalem obroty i dziala, chodzi dobrze ciagnie jak oszalaly nie przerywa. Okazalo sie ze w przepustnicy sa dwa kanaly doprawadzajace powitrze do silniczka krokowego jeden z nich byl zapieprzony. Wydaje mi sie ze to wasnie bylo przyczyna moich problemow!! Tylko jeszcze teraz czemu w takim razie kodem blyskowym wyszlo ze to jest czujnik polozenia przepustnicy lub spalania stukowego?? Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() |