MotoNews.pl

Chydrauliczne popychacze w cvh

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Szlak mnie trafia z tymi popychaczami ! Testowałem jush 3 komplety z innych silnikow i zawsze ktorys mi klepie/tłucze ! doszło do tego ze zblokowało mi jednego w gniezdzie i wyrypało wałek + gniazdo w głowicy ! Ok kupilem inny silnik , zrobiłem głowice + nowiutkie popychacze zwmocnione Febi Bilstein no i co ? I załozyłem i itak ktorys klepie !!!! Ludzie czy silniki cvh zawsze klepią? Czy opowiesci o pracy jak odkurzacz to tylko mit ?
P.S chodzi o silnik mk4 rst cvh

A patrzyłeś jak wyglądają krzywki, może to wina wałka, Albo po prostu muszą się napełnić. I tu mam pytanie do wątku: czy je trzeba przed montażem jakoś specjalnie napełniać, opróżniać czy po prosto wkładać, bo mój po wymianie przez dłuższy czas klepał ,az sie posłuchał i przestał

a walek rozrzadu tez nowy??
kiedys widzialem jak pod sklep mojej dziewczyny zajechalo lsniace MK IV. Szczena mi opadla jak to zapalil!! cichutko!! zadnego klepotania!! tylko lekki szum... taki milutki dla ucha... i jeszcze z tylu znaczek 1.6.... az nie moglem uwierzyc!!

a i ja u siebie tez powymienialem hydrauliki a i tak klepią ja kw starym polonezie...

W moim po włożeniu dobrego wałka(nie znaczy nowego) i popychaczy tylko szelest słychać Tylko czasem po zapaleniu przez chwilkę się odezwą i przestają.

wałek jest jak najbardziej ok !

Mam to samo... Nowy walek, nowe popychacze a i tak klepia... Moze to wina oleju?? Kilka dni temu zmienialem i mam wrazenie czasami, ze jest cicho... Ale musze sprawdzic czy to wrazenie czy fakt

Zależy jak trafisz
ja wymieniłem tylko jedech popychacz i odziwo efekt mnie zadowolił na tyle ze teraz słychać pasek od alternatora i dmuchawe
czasem jak mu dam podczas jazdy za niskie obroty to sie odzywa któryś

Chomiki nie klepały. A na moich popychaczach Puniu jeździ i z tego co wiem, to nie narzeka.

A tak przy okazji. HYDRAULICZNE, a nie chydrauliczne.

a czy masz dobre cisnienie oleju tzn czy pompa daje wlasciwe cisnienie na uklad

Z moich doświadczeń pompa zawsze daje. Kwestia drożności kanałów olejowych.

Wymień olej na nowy i to conajmniej półsyntetyk...

Jak coś, mam Castrola GTX Magnatec 10W40 dla zainteresowanych. Driverom przysługuje zniżka