MotoNews.pl

Jak rozebrac srodkową konsole (czarne plastiki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak rozebrac srodkową konsole (czarne plastiki)

mozesz dokladniej opisacv o co ci chodzi?

Chodzi mi o to aby wyjac cala konsole srodkowa ,czyli obudowe radia ,nawiewow i oslone lewarka ,czyli czarne plasitki na srodku
pozdrawiam

No wiec tak:

- zdejmujesz oslone meniachzmu zmiany biegow (ta z mieszkiem) podwazajac od strony hamulca recznego - jest na wcisk

- odkrecasz 4 srubki, ktorymi przykrecony jest mieszek - oslona jest Twoja

- 2 srubki na dole popielniczki i 4 srubki wyzej po bokach - wyjmujesz polke i popielniczke

- wyjmujesz panel ogrzewania - jest na wcisk. Mozesz to zrobic wkladajac cos plaskiego miedzy panel a konsole i probujac go tak wyciagnac, albo jak masz zwinne dlonie to wsadz jedna od tylu przy kierowcy (cicho ) - jest dojscie i mozna wypchnac panel od tylu Do odlaczenia przy nim jest czarna kostka - od dolu ma zabezpieczenie, mala biala - nie powinno byc problemowo i kawalek czarnej gumy do ktorej schodza sie wezyki podcisnienia i ktora trzymana jest przez 2 haczyki - z dolu i z gory. Wczesniej trzeba odpiac linke o czym w innych postach. Panel masz w rekach

- wyjmujesz radio

- wyjmujesz 2 kratki nawiewow (na wcisk)

- odkrecasz 2 srubki na dole i 2 srubki na gorze, ktore pokazaly sie po wyjeciu katek

- wyjmujesz gorny plastik konsoli - jest przyklejony tasma dwustronna na rogach, ale spokojnie - wyjdzie.

To chyba wszystko

dokladnie tak jak napisal Qlogic, robilem to juz kilka razy i teraz zajmuje mi to jakies 10 min . Tylko jak bedziesz skladal to musisz te gomowe wezyki co do nawiwu ida dobrze wlozyc bo jak zrobisz to krzywo to albo ustawienia kierunku nawiewu nie bedziesz mial albo bedziesz syczalo ( u mnie tak bylo jak zle wlozylem )

Dzieki wszyskim bardzo za porade