Olej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ile i jakiego oleju nalać do 1.8 TD 98r.(silnik) nie wiem co jest teraz wlane a wymieniać trzeba

FAQ trzeba najpierw tam sprawdzić. Temat czesto poruszany, wiele wątków było

taraz to prawie wszystko jest mieszalne Co do ceny i jakosci to bym wlal olej GM orinal do opla półsyntetyk 10W40 podobno zalewany mobilem a co by tam niebylo to jest orinalny oploski olej wiec napewno jakis dobry ceno do diesla ok 70-80zl 5L

Witam jeśli chodzi o oleje to moim zdaniem im lepszy olej tym lepiej. Wiadome że wszystko zależy od stanu technicznego silnika i kilometrów przejechnych. Ja zalałem swojego Lotos 5W-40 syntetic, troche miałem stracha ale nie wiedziałem jaki wcześniej był lany. Silnik ma przejechane 130000 km i narazie nic nie cieknie z niego więc udało mi się . Dobry olej jak sie wleje to może rozszczelnic silnik i o tym trzeba pamiętac, a wtedy KIBEL!!!

To ja się podepnę mam Essiego `95 ZETEC 1,6 przejechane 160.000 (w Niemczech) nie wiem jakim oleum zalany ale jak Niemiecki to może oryginał (nie zużył nic na 5000 km) jaki olej wybrać może taki ponoć oryginalny: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=91127203