| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2006-03-20 00:47:34 ciekaw jestem czy ktoś już próbował dostać sie do tego elementu w tym modelu bo ostatnio na prośbę mojego ojca walczyłęm z przeciwnościami konstukcyjnymi żeby dostać się do tego elementu układu chłodzenia w celu eliminacji wycieków płynu i stwierdzam że wole już zdecydowanie wyjmować deki rozdzielcze niż rozbierać to porąbane podszybie żeby się dostać do nagrzewnicy że już nie wspomne że niemożliwością jest pospinanie obudowy nagrzewnicy spowrotem na wszystkie sipnki , pozatym w tym przypadku wystarczyło tylko dokręcić opaski na przewodach ale do tego celu i tak trzeba wszystko rozebrać jak do wyjęcia nagrzewnicy.
Pracuje przy fiacie w serwisie i nieraz wieszam psy na konstruktorach fiata ale to co jest w 110 tej przynajmniej z nagrzewnicą przebija wszystko także jeśli ktoś będzie miał z tym problem to poelcam oddanie auta do serwisu bedziecie zdrowsi psychicznie. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2006-03-22 01:11:27 widzę że kolega nie zrozumiał co miałem na myśli z deską rozdzielczą więc wytłumacze. Na co dzień pracuje przy fiatach w których przeważnie nagrzewnica występuje w środku auta pod deską i do jej wymiany konieczne jest zdjęcie deski. Dlatego napisałem że wolałbym zdejmować deskę (w fiacie jakimś) niż dobierać sie do nagrzewnicy w 110 a że to auto mojego ojca to niestety nie miałem wyjścia ale dla konstruktora należy się wielki medal bardziej skomplikować dojścia się chyba nie dało. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-03-22 01:21:53 Witam
Hehe.. Dobry , chyba Ty nie zrozumiałeś, prawdopodobnie masz podpowiedź jak szybko się do nagrzewnicy dobrać
W końcu inż Czech prowadzi serwis Łady i pewnie podał Ci na tacy najkrótszą drogę dobranie się do tego ustrojstwa... Przy okazji przypominają mi się pomstowania kolegów na zawór nagrzewnicy w klasykach, swego czasu po kilku bezowocnych godzinach przy próbach dotarcia do niego, wpadłem na szatański pomysł dobrania się do tego ustrojstwa właśnie od strony komory silnika i zdjęcie rurek z płynem
Byłem strasznie dumny z tego pomysła, lecz podejrzewam że to normalny tok postepowania wg. serwisówki |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-03-23 14:20:14 Jakby się komuś przydała, to mam używaną, ale dobrą nagrzewnicę do VW Glofa II (nie wiem, czy się toto w jakiś sposób nada do łady, ale może...). W ramach serwisu po qpnie wymieniłem toto na nowe, bo wydawało miś się, ze coś słabo grzeje, ale to była jakaś kwestia regulacji cięgien tylko, ale i tak wymieniłem. Oddam za darmo. [ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2006-03-23 14:22:57 ] |