Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2006-03-18 12:12:53 witam!
poniewaz od 3 tygodni mieszkam w anglii,zrozumiale ze samarke musialem sprzedac.3 dni temu kupilem tutaj peugeota 106 i mam takie spostrzezenia. kupno auta w polsce -1 dzien-kupno,sporzadzenie umowy[nipy,pesele,nr kolnierzyka itp...] -2 dzien-urzad skarbowy[nipy,pity,pesele,wymiary penisa itp..OPLATY! nerwy w kolejce],jak zdazymy komunikacja[tj wyzej plus DUZO OPLAT!!!],ubezpieczenie -3 dzien-komunikacja-kolejka po twardy dowod 3 dni w stresie i KASA.... kupno auta w anglii -1 dzien-kupno auta,ubezpieczenie,wypelnienie formularza [podstawowe dane adresowe,bez dupereli] i ....KONIEC!!!!! za jakis czas przyjdzie z ichniego urzedu papier potwierdzajacy transakcje. CALA TRANSAKCJA W 30 MINUT!!!! ANI JEDNEGO DOKUMENTU!!!! ZERO OPLAT!!!! GOD SAVE THE QUEEN!!!! ale skad wtedy w polsce bylyby pieniadze na sluzbowe superby??? a peczaki tez chca zyc..... |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-03-18 12:49:56 Witam
Tak chwalisz ten Albion, a oni jeżdżą odwrotnie ![]() ![]() A tak całkiem serio to nasz biurokracja jest niestety żałosna, jak zauważyłeś uproszczenie przepisów i procedur nie dałoby zarobić na boku politycznym kombinatorom, wszelkie machloje były czytelne i wyraźne ![]() |
![]() bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2006-03-18 13:43:46 zgadza sie, mi wszystkie formalnosci (z jazda probna) zajely moze godzine ![]() |
![]() wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2006-03-21 10:56:08
auta sa duzo tansze,w lepszym stanie,serwisowane[komu tutaj chcialoby sie samemu wymienic np.akumulator] i duzo lepiej wyposazone fabrycznie-np.moj peugeot 106 mimo podstawowej wersji ma fabryczne radio,szyberdach,c.zamek na pilota,immobiliser i el.szyby.jednak ceny uslug serwisowych sa zabojcze -np.serwis polegajacy na wymianie oleju,filtrow,klockow itp to wydatek rzedu 200 funtow[oczywiscie w tym cena materialow].a do odwrotnego kierunku mozna sie przyzwyczaic po mniej wiecej 3 dniach...za to nie trzeba wozic ze soba papierow od auta-znow odpada lapowa dla policjantow-jak oni zarabiaja na kawalek wodki to nie wiem... |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-03-21 21:11:11
Nie trzeba zmieniać tablic rej.? |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-03-21 21:21:11
Jak ja tam kiedyś - co prawda 100 lat temu - byłem na praktyce studenckiej, to widziałem mnóstwo Hindusów oszczedzajacych na wszystkim co się da. To ogromna ilość aut (gdzie się nie obejrzysz, to Hindus ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-03-22 10:33:12
Jak kiedyś próbowałem jechać z kierownicą po prawej stronie i machac lewą ręką lewarkiem zmiany biegów, to doszedłem do wniosku, ze to jednak coś na przekór ergonomii (jestem praworęczny). Obawiałbym się też, ze 576 razy bym pamiętał o jeździe lewym pasem, a za 577 bym zamyślony wszedł do auta i ruszył prawym ![]() |
![]() robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2006-03-24 15:44:09 ja coprawda ani jednej lady nie widzialem i mysle, ze zrobilbym tu furore moja "innostronna" siodemka, ale moi wspollokatorzy gdzies podobno spotrzegli jedna 7 i zbili mnie z tropu.
auta sa dosc tanie. |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2006-03-24 23:35:31 Lepiej sie jezdzi naszym autkiem tam niz ich. Dwa lata temu jezdzilem ichniejszym i jak juz Mariusznia pisal niewygodnie troszke ;]Zaraz wsiade do mojego leworecznego pazdziocha i pomkne do domciu bo na 7 do pracy znowu ![]() |
![]() wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2006-03-25 13:17:20
w moim przypadku mam pelna historie serwisowa-kazdego funta wlozonego w to auto i oczywiscie informacje o wlascicielce-o korzeniach brytyjskich od wielu mniemam pokolen.a tablic sie nie zmienia-wszystko w nich mozna wyczytac-np.rok pierwszej rejestracji itp.... |