MotoNews.pl

Wspomaganie Kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Essiego z 1996r bez wspomagania Moze ma ktoś na zbyciu wspomaganie kierownicy o ile da sie to jakoś bezproblemowo założyć

dac moze by i sie dalo ale to ogrom pracy no i koszty niemale

z tego co wiem to musisz wmienic cały układkierowniczy,oraz kolumny mcpersona...szkoda kasy

wiec tak potrzbna jest maglownica kompletna z wezami zbiorniczkiem pompa lapa do pompy i inne kolo pasowe jak i rowniez pasek wieloklinowy bo sam zakladalem to wiem a co do kolumny mcpersona to nie trzeba zniemiac

Cytat:
2006-03-19 15:35:28, furmankf pisze:
oraz kolumny mcpersona...szkoda kasy

Przyznam szczerze że nie mam zielonego pojecia czemu taka operacja miała by służyć i co maglownica od wspomagania ma wspólnego z kolumnami mcpersona.......

Cytat:
2006-03-19 15:09:05, kainek pisze:
dac moze by i sie dalo ale to ogrom pracy no i koszty niemale

Z tym stwierdzeniem stanowczo się nie zgode.... do MKV/VI kompletna maglownica z pompą i przewodami i zbiorniczkiem jest do zdobycia w cenie 300-350 zł nie wiem jak koszt robocizny bo ja wykonał bym to sam i dałbym na to około 4-5 godzin roboty
Jest jeszcze mały drobiazg a mianowicie pasek i koła pasowe i bo spotkałem się z tym że w Esim z orginalnym wspomaganiem występowały szerokie.Jest jeszcze dodatkowy czujnik który reguluje obroty min żeby nie zgasł silnik kiedy jadąc wyrzucimy na luz i będziemy skrecać kierownicą.

[ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2006-03-19 15:53:23 ]

chyba jednak poćwiczę teżyznę fizyczną i będe kręcił bez wspomagania Dzieki za odpowiedź.