MotoNews.pl

Co myślicie o znaczkach forda na chlapaczach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
stoi taki przed blokiem mk3 z przyklejonym znaczkiem
i nawet mi sie podoba
jutro zrobie fotki to ocenicie

Jak dla mnie nie bardzo, kojaży mi się to z głębokimi latami 80-tymi a do tego jestem przeciwnikiem znaczków jakich kolwiek.
Przy okazji to może latwo odpaść zimą a potem to nie bedzie zbyt estetyczne.....

wiesz tamten mk3 był właśnie z lat 80tych
jutro będą fotki

Witam
Ja mam fabryczne 4 chlapacze i na tylnych jest wytłoczony znaczek Forda.
pozdrawiam
Arturek

chodziło mi o przednie
i widac że to znaczek z maski był
powiem ze ciekawie wygladało
ciekawe jakby na moich czerwonych to wyglądało jutro sobie przykleje na taśmie

Witam
Poniżej zamieszczam zdjęcia samochodów z chlapaczami.Robiłem zdjęcia samochodów a nie chlapaczy i dlatego ich zdjęcia nie są wyraźne.

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Arturek dnia 2006-03-16 21:51:55 ]

mojim zdaniem bardzo nie estetyczne papra wyglad auta

ja tam wole chlapacze ktore nie rzucaja sie w oczy, ot takie cichociemne, spelniajace swojaj funkcje jako chlapacze a nie element tjuningu, stylingu etc... a takim z takim znaczkiem napewno zwracaja w jakims wiekszym stopniu na siebie uwage...
ale to jak zwykle kwestia gustu;p

co jak co dlamnie wioska

ja jestem przeciwnikiem chlapaczów więc znaczki na nich w moim przypadku z wiadomych przyczyn odpadają

jakby nie chlapacze to ładnie bym miał lkakier poobijany
naszczescie ja mam czerwone pod kolor zrobiłem je z jakiegoś tworzywa nie wiem co to

ja w moim wcale nie mam chlapaczy, a nie mam poobijanego lakieru

[ wiadomość edytowana przez: malowy dnia 2006-03-19 16:23:03 ]

Witam
Ja w swoim Escorcie ma chlapacze Forda. Na tylnych jest delikatnie wytłoczone logo Forda. Ostatnio w ASO widziałem chlapacze bez logo. Moje wyglądają tak:

PRZEDNI

TYLNY

Moim zdaniem:
- chlapacze mam ze względów praktycznych, estetyka jest drugorzędna
- chlapacze przednie mam po to aby nie "wypiaskować" podwozia kamieniami i piaskiem
- tylne aby ograniczyć ochlapywanie szyb samochodów jadących za mną
Eksperymentowałem z nie oryginalnymi i moje uwagi:
- fabryczne mają o niebo lepsze mocowanie. W podróbach zaciski są nie wiadomo dlaczego grube i śruby znacznie wystają ponad zaciski
- napis lub logo ściera się na podróbach po ok. miesiącu
- plastikowe założone z przodu wydaja nieprzyjemny chrobot przy przejeżdżaniu krawężników lub progów

Staram się w swoim samochodzie nie stosować "wiejskich" gadżetów ale nie oceniałbym tak ostro jak koledzy umieszczania logo na chlapaczach. Wielu z nas lubi mieć logo swojego samochodu na różnych jego detalach. Przykład - kołpaki, gdy ktoś zgubi jeden to szuka takiego z logo chociaż mozna kupić identyczną podróbę w supermarkecie ALE BEZ LOGO.

pozdrawiam
Arturek

[ wiadomość edytowana przez: Arturek dnia 2006-03-19 18:30:54 ]

mi niestety znaczek nie wejdzie dziisaj przyłożyłem i hmm o 5 cm bnył za duży

[ wiadomość edytowana przez: VinCe dnia 2006-03-20 16:13:41 ]