MotoNews.pl
1214 -17 litrów gazu na setkę HELP (140747/45) - PT

14 -17 litrów gazu na setkę HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no właśnie mam silnik 1,8 w 16v mam gazior od kilku mkoiesięcy
no i samochód pije duuużo jak to zmniejszyć.????
dodam że mam odłączoną sondę lambdę

czsem pomaga wymiana filtru powietrza! bo essi lubi miec czyste powietrze wiec radze zmienic filterek!!! u mnie pomoglo! koszt filtru ok 50 zl

Cytat:
2006-03-30 20:32:16, danielos pisze:
czsem pomaga wymiana filtru powietrza! bo essi lubi miec czyste powietrze wiec radze zmienic filterek!!! u mnie pomoglo! koszt filtru ok 50 zl

a co hohlował tyyyle ???

sprawdzę

u mnie troszke mniej palil ale w 13 sie zamykal! po wymianie filtra zeszlo do 12 wiec lekka poprawa!

Najpierw podłącz tą sondę
to podstawa

moj tez pali 14 jak jezdze normalnie a jak depcze to dochodzi do 17, 1.6EFi '91 filterek gazu wymieniam co 5kkm filtr powietrza co 10-15kkm, parownik po regeneracji, teraz wymienilem sonde lambde bo padla i kable WN bo juz duzo na nich bylo przejechane i w poniedzialem do gazownika na regulacje moze w koncu spadnie to spalanie

Kolego te typy tak palą, (mój 12-13 miasto, trasa 11 przy 140-150km/h) a mam instalację bez komputera. Jak go trochę skręciłem na śrubie to się mulił i brał jeczsze więcej.

moj w trasie przy delikatnej jezdzie pali 10, a jak go kupilem to palil 12 po miescie a poznije mu sie cos odwidzialo i nikt nie moze nic na to poradzic