L.p.g. w lagunie sam się przełacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam l.p.g. autronic al700 w lagunie pięknie chodzi poza tym że na wolnych obrotach przeważnie na światłach przełacza się z gazu na benzynę i za każdym razem muszę przegazować aby przełączył się na gaz . proszę o poradę gdzie można szukać przyczyny tego zjawiska. z góry dziękuję i pozdrawiam .

Sprawdź połączenie elektryczne sygnału z cewki zapłonowej.
A następnym razem użyj szukajki . Ostatnio sporo wątków na ten temat się przewija.

Zobacz czy wiązka elektryczna od gazu nie jest puszczona po kablach elektrycznych albo blisko nich, bo to na 100% to. Pozdr!

przewody elektryczne są odzielną drogą prowadzone nie stykają się z innymi przwodami . teraz to albo na wolnych obrotach przełącza na bene...... albo zgaśnie to się dzieje po jeżdzie np. w korku , na światłach . a np. zapalę na postoju to normalnie równo pracuje. byłem u gazownika który mi robił inst......... podpioł pod laptopa regulował i miało być o.k. a tak nie jest jestem bezradny auto potrzebne do pracy pieniądze wydane jeżdzić nie można . przewody w.n. , świece nowe . KOLEDZY LICZĘ NA WASZE RADY I DZIĘKUJĘ ZA DOTYCHCZASOWE PROSZĘ I POZDRAWIAM jan z bytomia

Najczęstszą przyczyną takiego zachowania jest słaby styk na połączeniu między (w zależności od sposobu pobierania impulsu) cewką zapłonową/"czujnikiem" impulsów zapłonowych, a centralką/kompem LPG. Komp LPG, żeby przełączyć na gaz potrzebuje informacji o tym, że silnik pracuje. Jest to rozwiązane w ten sposób, że komp/centralka "czyta" impulsy z cewki bądź czujnika założonego na jeden z przewodów zapłonowych, lub z czujnika położenia wału. Jeśli ten sygnał jest za słaby lub w jakiś sposób zakłócony to centralka/komp może stwierdzać, że silnik nie pracuje i wyłącza zasilanie LPG. Drugą możliwą przyczyną jest uszkodzenie kompa/centralki LPG i kolejną "zamarzanie" parownika przy czym w instalacji musi występować czujnik temp. reduktora i opcja przełączania na LPG przy zadanej temp. musi być uaktywniona. Bez bliższego przyjżenia się nic więcej nie jestem w stanie wymyślić.

Witam.
Jeśli wszystkie podłączenia są prawidłowe to w programie jest przejście na gaz przy opadajacych obrotach i przy wchodzeniu w obroty. Spróbuj to zmienić. Inna opcja to wymiana cewki zaplonowej.

Cytat:
2006-02-21 17:57:15, abcd1234 pisze:
mam l.p.g. autronic al700 w lagunie pięknie chodzi poza tym że na wolnych obrotach przeważnie na światłach przełacza się z gazu na benzynę i za każdym razem muszę

przegazować aby przełączył się na gaz . proszę o poradę gdzie można szukać przyczyny tego zjawiska

. z góry dziękuję i pozdrawiam .

DZIĘKUJE WAM ZA PORADY. byłem u gazownika sugerując mu WASZE uwagi z którymi się zgadzał i ich nie podważał , ale sugierował mi że do 1000km. różne nidomagania mogą się zdażać (albo sam przełączy na bene albo zgaśnie) a instalka była robiona 4dni temu jutro (piątek) kazął przyjechać i będzie srawdzał o wynikach napiszę. jeszcze raz DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. jan z bytomia

byłem dziś u gazownika zgodnie z umową popatrzył i nic. w poniedziałek kazał przyjechać i wymieni komp.l.p.g na inny (też nowy) narazie staram się być cierpliwy i robić dobrą mine do złej gry niewiem jak długo cirpliwości wystarczy. mam wątpliwości czy to jest fachowiec w ponidziałek się upewnie POZDRAWIAM jan z bytomia

abcd1234 mam ta sama instalacje i smiga pieknie. wez cos popraw ale nie zmieniaj bo dobrze ustawiona daje duzo frajdy z jazdy