| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2006-03-27 18:46:40 silnik 2,5TD, od czego zaczac bo juz nie wiem co z tym robic:/ Omcia wpada cała w rezonans przy tej predkosci obrotowej silnika filtry wymienialem, wtryski nowe, zatkałem tą rurke do recylkulacji spalin i cigale to samo:/ może cos z pompa wtryskowa juz jest nie tak? sam juz nie wiem tak sie dziej jak jade i na postoju jak wezme na N tak że skrzynia chyba i reszta za nia odpada. |
![]() Tom_J LOB NET MEMBER Tczew | 2006-03-27 22:04:21 ...sprawdź, czy masz jakieś kody usterek związanie z pompą wtryskową. |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2006-03-28 21:15:26 Kody błędów - brak, koło zamachowe - nie wiem, ale objawów nie mam jak napisałeś, stuka cos metalicznego w silniku, ale chyba to nie koło ( jeden majster powiedział ze to cos z tłokiem), a z tym katalizatorem to jak sprawdzić? Da rade bez rozbiórki? Nie chce w błoto wydawać kasy na coś, co może jest dobre a z tą dawka paliwa to nie wiem też, ale ten rezonans powstał niedługo po tym jak wymieniłem świece i wtryski to czy przez te wtryski może trzeba wyregolowac ta dawkę paliwa jak sa nowe pewnie inaczej podają paliwo niż te stare?[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2006-03-28 21:27:07 ] |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2006-03-29 17:01:29 A nie wiem czy dał nowe:| nic o tym nie mówił, tylko wtryski i świece i jakiś przekaźnik mówił:| a z tym ze sie nie znają to tez tak myślę, bo gdzie nie pojadę to tez, co innego mówią:| |
autoseba Jeep Wrocław | 2006-03-29 17:25:24 Jeżeli sam napisałeś że masz coś z tłokiem ,no to masz odpowiedź.
Jak ogólnie wiadomo tłoki w tych silnikach mają tendencje do pękania i ich części spadają do miski olejowej i taki tłok ma już inną wage co oczywiście ma wpływ na ogólne wyważenie silnika . A druga sprawa to tak jak pisał afx jeżeli faktycznie koło dwumasowe masz uszkodzone to będzie stukać i wpadać w rezonans i natężenie tego rezonansu będzie zależeć od wielkości uszkodzenia koła . |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-03-30 22:56:58
OOO!!! Gdzie takiego znalazles?? To jest ktos kto wie wszystko o tym silniku w Polsce?? Zapodaj adres do kogos kogo mozesz polecic... moze bede kiedys przejezdzal obok to chetnie podjade tam, bo mam kilka pytan. |