MotoNews.pl

Oświetlenie nóg kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podobno w Mk5 / Mk6 była jakaś lampka oświetlająca nogi kierowcy - podpięta do pólki pod kierownicą. u mnie jej nie ma ale jest jakiś tajemniczy kabelek... jaką funkcję miała spełniać ta lampka? może ma ktoś jakieś fotki?? bo jestem zaskoczony

ano jest, jest;] i ja sobie takie zamontowalem sam efekt na 5 fotce w profilu;]

[ wiadomość edytowana przez: pytlar dnia 2006-03-20 22:31:12 ]

spoko, a czy w oryginale ono świeci się razem z lampką oświetlenia wnętrza? tzn. gaśnie po zamknięciu drzwi? chętnie nabędę taką lampeczkę jeśli ktoś ma na zbyciu

tiak! ja polozylem tylko wlasna instalacje. + pod 12V, a minusa do tego przycisku przy drzwiach:] ale oryginal mial napewno odpowiedniąinstalacje ze skrzynki z bezpiecznikami;]

Ja tam sobie zalozylem neonka niebieskie ktorego nie widac bezposrednio tylko jego swiatlo. Wlacza sie wraz z swiatlami pozycyjnymi i podsw. deski. Pozdro

mam takie cus oryginalnie w mkVII ghia i jest podswietlenie nie tylko nog kierowcy ale i pasazera, zalacza sie razem z lampka wewnetrzna i gasnie w zaleznosci od ustawienia przelacznika lampki wewnetrznej czyli albo wraz z zamknieciem drzwi albo zwlocznie po 20 sekundach od zamkniecia drzwi wiec wychodzi na to ze jest to podlaczone pod jakis przekaznik czasowy tak jak i lampka wewnetrzna

Cytat:
2006-03-20 22:15:06, Misjek pisze:
Podobno w Mk5 / Mk6 była jakaś lampka oświetlająca nogi kierowcy - podpięta do pólki pod kierownicą. u mnie jej nie ma ale jest jakiś tajemniczy kabelek... jaką funkcję miała spełniać ta lampka? może ma ktoś jakieś fotki?? bo jestem zaskoczony

Na aukcji:

allegro

widać półkę od strony kierowcy (odwrócona o 180 stopni. W górnej części zdjęcia troche widać miejsce na lampkę nóg.
Widziałem aukcję na allegro: lampka z całą półką. Niestety nie pamiętam nazwy - czy było to jako półka, plastik, osłona czy schowek
pozdrawiam
Arturek
P.S. Do kompletu mozna sobie kupić lampkę wewnętrzna do czytania + opóźnione gasnięcie wnętrza (przekaźnik). Zobacz:

lampka

u nas jakos na dniach widzialem ze tez byl podobny post albo ktos chcial sprzedac taka polke z zarowka to oswietlenie nie wiem po co jest ja np nie mialem a moj starszy tez ma essi MK VII i tez nie ma, ale ujesli ktos chce miec podswietlenie to moge dac namiary na kolescia ktory robi fajne listwy oswietleniowe

MK 6,7 były w "bogatszych" wersjach.... w profilach są miejsca na nie miejsca ( ramka i profil z uchwytami na "wcisk" ).....

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2006-03-21 09:13:24 ]

A ja dalej nie mogę znaleźć miejsca na
nią po stronie pasażera
To jest zaraz pod klapką schowka czy gdzieś głębiej?

[ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2006-03-21 10:13:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2006-03-21 10:13:48 ]

Cytat:
2006-03-21 10:11:46, coosi pisze:
A ja dalej nie mogę znaleźć miejsca na nią po stronie pasażera To jest zaraz pod klapką schowka czy gdzieś głębiej? [ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2006-03-21 10:13:21 ] [ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2006-03-21 10:13:48 ]

Ta lampka pierwsza od lewej ma 2 króćce, które wpina się w mocowania - są one zlokalizowane ok. 1/3 odległości od pulpitu w radiem i pokrętłami. Mozna je wyczuć paluchami ( dwa kwadraciki )