Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-10-05 21:37:27
Manuali jesli niewiesz nie bylo fabrycznych |
Robert_Grez Koszalin | 2006-10-05 21:47:12 Nierozumie twojej odpowiedzi.
Przeciez nie twierdze ze sa z manualna skrzynia, a watek dotyczy calkiem innego problemu, wiec po co pisac nie na temat. ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-10-05 22:12:22 Wyłącz TC i spróbuj. |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2006-10-05 22:16:54 jak sie zalancza TC to zaczyna mrugac kontrolka pod zegarami, jesli nie mruga to masz cos nie tak i musisz szukac gdzie indziej |
togan Opel Omega B MV6 Malbork | 2006-10-06 09:00:07
Nie chce sie wtracac - sprawdz najpierw czy w tym momencie miga Ci ta kontrolka od TC. Jezeli tak to nie musisz sie raczej martwic i sprobuj jak to wyglada na wylaczonym TC. Mnie tez sie na poczatku wydawalo, ze za mocno nie wciskam, a samochod szczegolnie przy wychodzeniu z zakretu, gdy chcialem (niby lekko) przyspieszyc momentalnie "zrywal asfalt". Pamietaj, ze na zakretach lub przy szybkim ruszaniu ze skreconymi kolami o wiele latwiej jest "zamielic" kolem, ktore ma w tym momencie slabsza przyczepnosc. Jezeli dziala TC (nie wiem jak to wyglada w "C" ale w "B" to nie jest szczyt osiagniec techniki bo b.pozno reaguje) to mozesz miec na poczatku dziwne wrazenia. Dodatkowo wez pod uwage fakt ze nie jezdzisz sam. z silnikiem 1,0 o mocy 55PS tylko bestia 3,2l, ktora ma chyba 218PS i na pewno tylny naped ![]() Dla wprawionych kierowcow jazda takim samochodem (bez TC) to nie lada frajda. |
![]() stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2006-10-06 09:32:20 Mam tak samo w 2.5V6. Wiec to chyba standardowy objaw. Co wiecej wyczuwalny wyrazniej na zimnym silniku. Dragania moga pochodzic od mech. roznicowego. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-10-06 22:08:43 A ja tak nie mam. Wiec chyba nie jest to standardowy objaw.
Jak dziala TC to czuc ze auto "nie idzie" ale nic nie szarpie, no moze tyle o ile jak sie gwaltownie zdejmuje noge z gazu ale zadnych drgan to ja nie mam. |
![]() szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-10-06 22:19:02 A u mnie jak skrece mocno to jest takie cos:
Trykk, pisk, i caly tyl podskakuje i skrzynia cala lata w przod i tyl. Moze to dlatego ze mam dyfer zespawany ![]() A tak powaznie to wylacz TC na prakingu daj pelna pare i niech sie troszke oponki zadymia, jak w tym czasie sie nic nie urwie to jest oki ![]() ![]() Pozdrawiam |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2006-10-07 05:41:56 ja po ostatniej zimie wykończyłem 2 mosty jeden się tak fajnie zepsuł że miałem blokade dyferencjału i był śnieg jak się fajnie jeździło ale to tylko 2,0 i na asfalcie już nie tak fajnie wszytko latało podskakiwało straszne.
|
jacki6tm tomaszow maz | 2006-10-08 20:46:44 Robert.nic się złego nie dzieje,przy szybszym skręcaniu np. w lewo zawija śię lekko opona przedniego prawego koła (dostaje poślizgu poprzecznego).przy skręcaniu w prawo-odwrotnie ,lewa opona. |