[126]obrotek elektroniczny...4 cyl.-przerobka na 2 cyl.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...zeby nie bylo ze juz to bylo...to pisze na poczatku ze nic nie znalazlem w wyszukiwarce!!! mam elektroniczny obrotek jakiejs polskiej produkcji ale przeznaczony do 4 cylindrowcow...podlaczylem go...i pokazuje za duze obroty...wg mnie jest to prawidlowe i logiczne w miare zachowanie...i teraz pytanko do elektrykow...czy da sie takie ustrojstwo przerobic na 2 cylindry zeby mi poprawnie wskazywal??? dzieki z gory za pomoc!!!

poszukaj z tylu opbrotka powinna byc zworka jak jest na 4 zyle to dwa razy za durzo wskazuje

zacznijmy od tego ze to nie jest prawidlowe zachowanie bo jak jest na 4 gary a ty podpiąles na 2 gary to powinien pokazywac polowe mniejsze obroty niz w realu

jakby to byla obrotek analogowy np lumel to bym pomógł ale niestety w elektronicznym nie wiem jak to zrobic! pozdro!

ja w cyfrowym mam z tylu taki kabelek, po ktorego przecieciu mozna podpiac pod 4 cyl.

jezeli jest to cos takiego jak ja mam

to wystarczy wylutowac zworke ktora jest przy nozkach od mikroprocesora(scalaka)

ja tez mam ten z kabelkiem z tylu...
rozbierz go i poszukaj miejsca gdzie powinna isc zworka... jak bedzie za duzo mozliwosci to idz do jakiegos elektronika... lepiej sie upewnic niz spalic obrotek...

kurde!!! to co pokazal kabul to jest wyzsza technika w porownaniu do mojego...moj moznaby rzec jest elektryczny =] ...wychodza od niego 3 kabelki...ja je podlaczylem jak trzeba...dziala ale jak na moj gust pokazuje za wysokie obroty...przy rozruchu wyswietla sie juz 1000obr. =[ ale jak ja bym bral na logike to moim zdaniem tak byc powinno...ale ja nie jestem zbyt moadry w tych sprawach =) pomocy!!

Ja mam obrotomierz taki diodowy polskiego producenta Stel Mark niestety jest na 4 cylindry da radę go przerobić na 2 cylindry ??

W prosty sposób sie nie da, kwestia wymiany scalaka.