Prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam maly problem.
Licznik nie pokazuje predkosci.
Wskazowka skacze(dosc duze te skoki)
A kilometry "chodza"normalnie.
Co moze to powodowac?Licznik czy linka?

jak ci liczy kilometry to cos z mechanizmem licznika bo jak by linka to by kilometrów nie liczył tak mi sie wydaje

I błąd Reniferze Miałem dokładnie to samo a przy tym dźwięk typu szum. Po pewnym czasie kompletnie przestał pokazywać prędkość a kilometry liczył normalnie. Pomogło odkręcenie zegara, wciśnięcie łapy na "zachrystię" i dociśniecie linki do zegara. Możesz ja nawet pokręcić prawo-lewo. Mi pomogło

Pozdro

ja bym powiedział co innego bo miałem podobne problemy w swoim essim mechanizm ktory wychodzi ze slimaka umieszconego w skrzyni sie powoli ukreca a ten kawałek plastiku z kostka jest ciezko dostac w orginale ok 400 zeta ale ja znalazłem na szrocie za 100zł ale moze u ciebie byc co innego

A mi właśnie dziś rano przestał działać... i licznik też
Mam tu od razu pytanko: czy linka prędkościomierza powinna dawać się łatwo wyciągać ze swojego pancerza, czy to oznacza że coś się urwało?

Cytat:
2006-03-22 08:30:36, _unnamed pisze:
A mi właśnie dziś rano przestał działać... i licznik też Mam tu od razu pytanko: czy linka prędkościomierza powinna dawać się łatwo wyciągać ze swojego pancerza, czy to oznacza że coś się urwało?

Jak ja wykręcisz z zegara to powinna cała bez problemu wyjść z pancerza. Ja tak wyciągałem do smarowania.

zalezy ja przy swoich zegarowych modyfikacjach kupiłem taka jedna co w ogole sie nie daje wyciagnac z pancerza bo ma na obydwu koncach zabezpieczenia ale w orginale wyciaga sie bo tez myslałem poczatkowo ze to linka

To się uspokoiłem. Wiem że urwał się ten plasticzek który wchodzi w zegar. Podklejałem go - pewnie znowu się ułamał.

Jeszcze mam takie jedno pytakno. Jak wygląda końcówka linki prędkościomierza, ta która wchodzi do licznika. Moja jest (chyba) urwana i mam zamiar ją na Poxipol wkleić w tę tulejkę w liczniku, która się obraca. Czy to dobry pomysł czy jest jakiś inny workaround?

Linka u mnie zakończona jest takim białym plasticzkiem, walcem śr. od 7mm, który przechodzi w pręcik (zbudowany jakby z 4 pręcików) o przekroju kwadrata i dł. ok 1 cm.

[ wiadomość edytowana przez: _unnamed dnia 2006-03-23 10:13:58 ]