Komu zgłosić oszukującą stację lpg?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu do mojej butli wchodziło około 25,5 l gazu, a w piątek zatankowałem 27,5 l - czy jest to mozliwe, czy też poprostu mnie oszukano??? A jeśli mnie oszukano, komu zgłosić kradzież?

mi sie raz zdarzyło, że weszło wiecej gazu, ja tak miałem na statoil-a tam to juz na pewno nie oszukują, więc winny jest zawór a nie stacja

Dla pewności zatankuj tam jeszcze raz i powinno wejść max te 25,5l, a jak wejdzie więcej to wtedy bedziesz działał

pozdrawiam

Poza tym podstawą do jakiegokolwiek działania mogłoby być zatankowanie o litr czy dwa powyżej rzeczywistej pojemności zbiornika, a podejrzewam, że twój zbiornik ma 33l. Więc na razie nic nie zrobisz. Ponadto na ilość zatankowanego gazu może mieć wpływ nawet to czy samochód stoi poziomo, czy np. lekko "pod górkę". Także póki nie "przeleją" zbiornika to możesz sobie darować.

Ja Was czasem ludzie nie rozumiem. 2 litry wiecej weszly raptem a juz wielkie aj-waj. Trzeba zmienic stację i tyle. Przecież samo zgłoszenie nie wystarczy a czy za te 4 złote rzeczywiście opłaca się ganiać na jakieś zeznania, świadczyć... Świat nie jest idealny... Wielozawory też