Przewietrzanie espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i mam pytanie czy ktoś już próbował poleprzyć przewietrzanie espero jeżeli tak to jak to zrobił bez otwierania szyb

hehe ja swojego wietrze tylko jak jest ładna pogoda wystawiam go na dwor i otwiera wszystkie drzwi i bagaznik i tak sobie stoi calutki dzionek i od razu w srodku inne powietrze jest

Amma = Kobieta... ?

Cytat:
2003-04-13 00:00:10, KeyJey pisze:
Amma = Kobieta... ?

Keyjey zboczuchu wszędzie węszysz kobietki

A co do wentylacji, to wielka szkoda, że nie ma nawiewu z tyłu, przez tunel między fotelami. Klima działałaby dużo lepiej.

No to kobieta czy nie?? (i to z Lodzi!! )

a były esperaki z nawiewami z tyłu - nawet jest to wyszczególnione w polskim katalogu częsci zamiennych.

Nawiewy były umeszczone pod fotelami przednimi. z ciekawości zapytam się kiedyś ile to ustrojstwo kosztuje......
przyuszczam że założenie tego nie będzie specjalnie trudne.....

U mnie pod siedzieniami tylnumi są dwa dziwne elementy, wyglądające może jak wywietrzniki, skierowane są w strone nóg, może to jest ten nawiew, ale nie działa, też słyszałem od znajomego coś o nawiewachz tyłu... trzeba by było się tym zainteresować

To nie jest espero z klimą , chodzi mi oto że w czasie jady szyby tylnie i boczne szybko parują nawet przy właczonym na ful nawiewie. Dopiero po dłuzszej przebiegu zamglenie tylnej szyby znika. nie mog.ę znaleźc otworów wentylacyjnych tylnich które by odprowadzały powitrze ze środka w czsie jazdy przy zamkniętych szybach

wiec.... kobieta.. ?

KeyJey nie badz taki natarczywy.... zagadaj na priva to sie dowiesz moze amma nie chce publicznie oglaszac ze jest kobieta

Po przeczytaniu czegos takiego tez bym sie nie ujawnial...

Cytat:
w czasie jady szyby tylnie i boczne szybko parują nawet przy właczonym na ful nawiewie

Jestes pewna/y, ze kontrolka w przycisku od obiegu wewnetrznego jest sprawna? Moze wlasnie w tym problem, ze nie jest doprowadzane swieze powietrze? W czasie jazdy dobrze jest uchylic troche tylne szyby i ustawic nawiew swiezego i cieplego powietrza na nogi (zeby wysuszyc dywaniki) i na szyby. Moze uzywalas/es ostatnio jakiegos antyroszeniowego specyfiku polskiej produkcji? Ja sprobowalem no i pojawily sie klopoty z przejzystoscia szyb (ale to chyba tak juz musi byc ze trudno je doczyscic - widac pod slonce) no i na dodatek szyby prawie caly czas sa "mokre choc nie zaparowane".

widze że Ptaszynie intelekt stanął w rosporku i dalej nie widzi

ten ptaszyna jeżdzi tylko espero i nie widział samochodów poządnych z wywietrznikami z tyłu w słupkach lub ukryte w bagażnikulub pod szybą tylną
a porady typu otwórz okno może dać lamer samochodowy , niech sam usiądzie z tyłu zobaczymy jak mu sie łysina przeżedzi od wiatru
dostęp powietrza jest przez wloty z przodu , ale ile mozna napełniać puszkę bez wylotu, gdzies musi to powietrze uchodzić . W espero są otwory w tylnich drzwiach tylko dobrze osłoniwte tapicerką drzwi i mama pytanie czy ktoś próbował polepszyć obieg powietrza bez otwierania okien

Chcialem jeszcze dodac, ze moze masz filtr powietrza zasysanego do kabiny bo i takie przypadki sie zdazaja i moze byc przypchany ale w powyzszej sytuacji chyba jest to zbedne bo przeciesz wszystko juz wiesz. A faktycznie jeszcze nie probowalem prowadzic siedzac z tylu...