Masa (-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znacie moje problemy, z autem (Odpalanie). Czy moze byc przyczyna, ze w kilku miejscach nie zostala podlaczona masa w bezsensownych miejsach np. masa laczaca maske z karoseria :|
Przy silniku tesh nie mam wszyskich od czasu remontu. Czy to moze byc wina ze od tamtej pory mam problemy z odpalaniem i w ogole zwiazane z zaplonem i moca?

Cytat:
2006-03-23 17:34:51, ZieleTDH pisze:
znacie moje problemy, z autem (Odpalanie). Czy moze byc przyczyna, ze w kilku miejscach nie zostala podlaczona masa w bezsensownych miejsach np. masa laczaca maske z karoseria :| Przy silniku tesh nie mam wszyskich od czasu remontu. Czy to moze byc wina ze od tamtej pory mam problemy z odpalaniem i w ogole zwiazane z zaplonem i moca?

Moim zdaniem Zielka jeśli nie ma masy łączącej silnik z masą to może mieć jakieś znaczenie. Połączenie maski z karoserią już mniejsze ale masy silnikowe mogą coś robić w końcu po coś ktoś je tam dał.
To tylko domysły

Wiele mas jest po to aby rozkladac natezenie pradu aby kabel sie nie spawal z korpusem lub zeby sie nie przepalil. Mimo wszystko jednak nie wiem po co dodatkowe polaczenie masy na maske....

dzieki

Ma to bardzo istotny wpłypw na łatwość odpalenia samochodu z silnikiem benzynowym jak również na jego równą pracę i moc. Chodzi oczywiście o właściwą masę silnika.

Cytat:
2006-03-24 17:49:59, Kris75 pisze:
Ma to bardzo istotny wpłypw na łatwość odpalenia samochodu z silnikiem benzynowym jak również na jego równą pracę i moc. Chodzi oczywiście o właściwą masę silnika.

Znaczenie ma głownie przy odpalaniu silnika (widzialem kiedys poldka co zrobili generalkie złozyli do kupy i sie spali powód brak masy praktykanci nie założyli i im sie zapomialo. prad szedl przez linkę od ssania ktora sie nagrzala do czerwonosci i po zabiegu...............
Co do reszty to juz minimalne znaczenie jezeli autko jest wstanie zapalic do i reszte prądu poda bez problemu bo pozniej juz sa duzo mniejsze natezenia
Ale mase jednak polecam załozyć i to porządna dobrze oczyscic mniejsca bo skutki mogą byc oplakane .

u mnie silnik zaczął zapalac bez problemu dopiero kiedy zalozylem dodatkowy przewod masowy bezposrednio z rozrusznika do karoserii

Ja już kupiłem plecionke i dzisiaj zakładam dodatkową masę.

Tylko gdzie ja podłączyć??
Do masy rozrusznika czy do bloku silnika??

pozdro
metis

w sumie to objetnie jak rozrusznik ma mase to daj na silnik jak niema to pod srube mozcujaca rozrusznik tylko porzadnie obczysc te mniejsce

dzieki chlopaki ojciec sobie wlasnie pomyslal o tej masie i dlatego Was zapytalem dzis po przykrecam pare mas ;D