| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aliszer HF MEMBER Polonez Kombi 1.6 MPi Pruszków | 2006-03-23 12:11:20 Witam
Mam bardzo podobny problem co kolega PTR. Po wpadnięciu w dziurę ( Pruszkowskie drogi Rulez ! ) auto zaczęlo wydawać taki dziwny klekoczący odgłos z okolicy lewego koła, tak jak pisął PTR jakby jakiś plastikowy element o coś uderzał. Odgłos ten słychać tylko w trakcie jazdy i nasila sie prz hamowaniu. Auto zaczeło też delikatnie ściągać w lewą stronę. Od razu wybrałem się na stację diagnostyczną by sprawdzić stan zawieszenia ale tam niczego nie stwierdzono, wręcz przeciwnie dowiedziałem się że wachacze to prawie nówki sztuki a całe zawiasy są sztywne i bez luzów. Wizyta u wulkanizatora i sprawdzenie felg i opon też nic nie dały, dowiedziałem sie jedynie że przydałoby się ustawić geometrię i zbieżność bo różnica pomiedzy prawym a lewym kołem jest dostrzegalna gołym okiem, co niestety potwierdzam.
Teraz pytanie - czy te "klekotanie" to może być wina złej geometrii/zbieżności ? bo ściąganie to na pewno... Dzięki za ewntualną pomoc Pozdrawiam Aliszer |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-03-23 16:52:21 Na moje "bolka oko" jeśli stuka rytmicznie przy skręconym kole, a przy jeździe na wprost jest w porządku, to dla mnie przegub. |