Odpala i odrazu gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!
Prosze o pomoc

Mam espero 1,5 96r,problem tkwi w tym że silnik odpala i odrazu gaśnie,czasami uda mi się go odpalić,dodaje gazu do na obrotomierzu dochodzi do 3tys,i gaśnie,wymieniłem cewke w aparacie zapłonowym,moduł zapłonowy i problem jest nadal,podłanczałem komputer i nie wykrył błędów.

Może problem z paliwem, zobacz podobny problem i nawet tytuł posta.
Klikaj

Dawid

U mojego Ojca też tak było nawet po wymianie cewki, okazało się że niezbyt dobrze poskładano aparat zapłonowy.

Jak nie otrzymasz lepszych rad to spróbuj w ramach rozpaczy go jeszcze raz sprawdzić

Witam ponownie!! Pompka paliwowa daje benzyne,ale zrobiłem taką jeszcze próbe zdjąłem przewód wysokiego napięcia z cewki zapłonowej,i jest iskra z 5sec,póżniej ginie i nie ma wcale, dopiero po ponownym przekręceniu kluczek robi się to samo,PROSZĘ O POMOC,może to wina cewki zapłonowej,może ktoś z państwa miał podobny problem.

Cytat:
2006-03-23 13:16:04, dawid_espero pisze:
Witam ponownie!! Pompka paliwowa daje benzyne,ale zrobiłem taką jeszcze próbe zdjąłem przewód wysokiego napięcia z cewki zapłonowej,i jest iskra z 5sec,póżniej ginie i nie ma wcale, dopiero po ponownym przekręceniu kluczek robi się to samo,PROSZĘ O POMOC,może to wina cewki zapłonowej,może ktoś z państwa miał podobny problem.

Może masz jakiś alarm który odcina zaplon? Popsuł się?
Ponadto przychodzi mi do glowy immobilizer, choć zdaje się że on odcina tylko pompę paliwa

ja mialem to samo okazalo sie ze filtr paliwa byl zapchany

Witam!!! Dziękuje za rady,wkońcu doszedłem,a tyle problemu,poprostu wypią się czarny kabelek od kostki,taka co jest powyżej komputera w espero . Dziekuje za rady i POZDRAWIAM