750 v12 czasami gasnie tuż po uruchomieniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!problem pojawia się chwile po uruchomieniu. autko jest w super stanie silnik spisuje się zaje...scie nie widział nigdy lpg , ale czasami drażni takie przygasanie.czy ktos sie moze z czyms takim spotkał?
dzieki

cześć! miałem podobne objawy u siebie,jak podłączałem alarm i odłączyłem na 3 dni akumulator..auto zaczeło głupieć!.Zapalałem i obroty albo skakały ,albo po pewnym czasie gasł motor.Do tej pory nie wiem co to było(myślałem ze któryś silniczek krokowy jest do d..y) ,ale naprawiło się samo poprostu dużo jeżdziłem i tak jakby komputer miał błędy i musiał się na nowo uczyć sterowania motorem.Za bardzo się nie znam na tym autku ,bo dopiero co go kupiłem i poznaje go ,ale może by ci pomogło resetowanie kompa w nim i wykasowanie błędów...Zobaczymy co inni napiszą!-pozdro!

Cytat:
2006-03-27 16:20:45, krystian_xx pisze:
witam!problem pojawia się chwile po uruchomieniu. autko jest w super stanie silnik spisuje się zaje...scie nie widział nigdy lpg , ale czasami drażni takie przygasanie.czy ktos sie moze z czyms takim spotkał? dzieki

może być winny akumulator szczegulnie w V12, ktos kiedys chyba miał tu taki sam problem z 750-tka. Przeszukaj forum.

Cytat:
2006-03-27 17:19:10, robertv12 pisze:
cześć! miałem podobne objawy u siebie,jak podłączałem alarm i odłączyłem na 3 dni akumulator..auto zaczeło głupieć!.Zapalałem i obroty albo skakały ,albo po pewnym czasie gasł motor.Do tej pory nie wiem co to było(myślałem ze któryś silniczek krokowy jest do d..y) ,ale naprawiło się samo poprostu dużo jeżdziłem i tak jakby komputer miał błędy i musiał się na nowo uczyć sterowania motorem.Za bardzo się nie znam na tym autku ,bo dopiero co go kupiłem i poznaje go ,ale może by ci pomogło resetowanie kompa w nim i wykasowanie błędów...Zobaczymy co inni napiszą!-pozdro!

Albo aku się podładował...

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2006-03-27 17:21:33 ]

aku jest drugi na poprzednim tez tak bylo .
dzieki

chyba nie ,bo przed wpięciem aku jeszcze podładowałem....taki stan u mnie utrzymywał się przez kilka dni póżniej znikło!!!i sam nie wiem co to było..