Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
layer Fiat CCS Tychy | 2006-06-27 10:15:30 Odkąd kupiłem cieniasa to mam ciągły problem z przerywaniem auta na zakrętach. Nie mam kasy na starty (gdzie uniemożliwiało by to jazde), więc nie brałem się za to, ale teraz zdarzyło mi się kilka razy, że "przerwał" podczas dość gwałtownego wyprzedziania. W połączeniu ze znikomą mocą auta stworzyło to dość niebezpieczne sytuacje heh
Gdy jeżdże dość ostro, czy gdzieś upalam, to przerywa ciągle, na slalomie, przy drugim pachołku już "nie jade", tak samo na wyjściach z ciasnych zakrętów np. na drugi bieg. Mozna strzelić dzwona, bo czasami przerwie gdy moc na przednich kołach w danym momencie jest niezbędna heh Przerywanie wygląda tak, że czasami się zakrztusi kilka razy, a czasami efekt jest jakbym wyłączył zapłon na 2 sekundy. Gdy tak się dzieje, to śmierdzi paliwem, trochę wewnatrz (brak wszystkich tapicerek i wygłuszeń) i na zewnątrz auta. W silniku (seria) i osprzęcie jeszcze nic nie ruszałem, wiem tylko, że gaźnik jest coś kombinowany, na pewno dysze. No i teraz pytanie od czego zacząć sprawdzanie, ustawianie i co to może być. Mysle jeszcze czy mała ilość paliwa w baku (ok 4-5litrów) nie powoduje takiego stanu rzeczy. Z góry uprzedzam, że nie sprawdze tego bo nie mam kasy by zatankowac za więcej heh Poglądowy filmik - od wejścia w prawy zakręt mam gaz wciśnięty cały czas na maxa do samego końca filmiku. Heh troche się rozpisałem, teraz czekam na Was ![]() Pozdro. |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-06-27 10:23:23 wyciągnij gaźnik przeczyśc go ały sprawdź zaworek iglicowy ja niestety ci nie wpoeim jakie najlepiej dysze dobrac ale wygląda na to że ma za duzo paliwa a za mało powietrza, jednak moge sie mylic ![]() |
![]() bart322 F&F Sympatyk Jeep i passeratti Kobielice | 2006-06-27 10:37:17 Jest jedna skuteczna rada - zalozyc wtrysk ![]() W/g mnie cos z gaznikiem. |
![]() LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2006-06-27 10:51:40 uszczelke nieprzelewke ![]() |
![]() Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2006-06-27 12:06:09 ja bym wrocił do seryjnych ustawień gaźnika - wg książki |
![]() Smutny_Gizd F&F Sympatyk drutwagen Allenstein, Ostpr. | 2006-06-27 13:37:42 Właśnie to samo mi przyszło na myśl, że to może być problem z elektryką - luźny kabelek, czy przetarta izolacja i akurat na prawych zakrętach robi się zwarcie czy gdzieś nie styka. |
layer Fiat CCS Tychy | 2006-06-27 23:47:20 Dzięki za porady, jutro postaram się sprawdzić ten gaźnik i cewki. Mam nadzieje, że żadnych części w gaźniku nie będzie trzeba wymieniać, bo podejżewam, że może być problem z ich dostaniem. Zresztą już z samymi dyszami pewnie będzie kombinowanie, żeby coś dopasować.
Przed robotą postanowiłem pomierzyć przyspieszenie do setki. Metoda oczywiście licznik + stoper. Było kilka prób na w miare prostym odcinku (na pewno nie pod górke) i nie chciało zejść poniżej 18s, było troszke powyżej. Silnik seria, nie licząc wydechu (kant) + odchudzanie nie wymagające nakładów finansowych + uboga klatka kałuży. I jeszcze przy okazji żeby nie zakładać kolejnego tematu (o nie klasycznym fiacie ![]() foto1 | foto2 | foto3 | foto4 |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2006-06-28 00:43:10 masz mozliwosc moze nagrania 900 na polisz mógenie? ![]() |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2006-06-28 07:48:38 a mi to wygląda na kabelek z czujnika z koła pasowego |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2006-07-03 00:08:42 Nio a teraz przerywa na zakretach przy tej dyszy powietrza ? |
![]() Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2006-07-05 00:55:25 18 sekund do paki w wybebeszonej 900, to strasznie dużo.
Seria ma własnie 18. A nie lepiej zamiast kombinować, kupić sprawny gaźnik? |
![]() dr_krzysiek Fiat 126p Nakło | 2006-07-06 15:40:54 Skoro przerywa tylko na zakrętach, to może jeździć tylko prosto ![]() |
![]() bart322 F&F Sympatyk Jeep i passeratti Kobielice | 2006-07-06 15:41:56 Skoro nie ma sie nic do powiedzenia na dany temat, to moze sie wogole nie oddzywac? ![]() |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2006-07-06 16:29:38
a moze to autko stworzone jest na 1/4 mili ![]() |