| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ironman4 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2106 Żyrardów | 2010-04-26 17:27:36 jest smarowana olejem. U mnie ciekło pomiędzy pompka a silnikiem, jest tam uszczelka. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2010-04-26 18:30:47 moze cieknac pomiedzy pompa a przekladka izolujaca.
moze cieknac pomiedzy przekladka a silnikiem. moze cieknac z pod oski wajchy ktora podpompowujesz paliwo(jesli taka masz) no i sama pompka moze byc peknieta i tez moze cieknac. Czasem jak ktos za mocno dokreci, to sie wygina- mozna planowac. W razie czego proponuje pompke z poloneza/fiata 125, ktora nie ma wajchy recznej - ale za to nie cieknie z pod jej oski. Ja mialem 3 pompki, nowki sztuki, roznych firm, i z kazdej cieklo wlasie z tej oski. Zalozylem z fiata i mam spokoj - owszem, podpompowywania nie ma , nie jest to dobre jak sie wydoi paliwo do zera, a juz na pewno jak sie na gazie jezdzi, gdzie takie cos ratuje zywot(rowniez zywot akumulatora) |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-04-27 17:46:41 U mnie też jest ręczna pompka ale w zasadzie nigdy z tego nie korzystam. Pompuję tylko pedałem i do tej pory wystarczało. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2010-04-27 19:57:58 Pedalem, to 'wtryskujesz' paliwo w kolektor jesli w gazniku jest.
sposobu nie ma jako takiego. Krecic silnikiem - bo to on napedza pompe - zostaje rozrusznik, korba, albo reka (pchac auto na biegu, albo krecic za kolo na wale, mozna rowniez podniesc tyl auta, i krecic tylnymi kolami- na biegu - choc to trudne - bo mechanizm roznicowy puszcza ) Przy sprawnej pompie, i dobrej regulacji podkladkami - gaznik powinien szybko sie napoic.
Ewentualnie elektryczna pompka z przeznaczeniem do gaznikow(male cisnienie-wydajnosc ok) |
igiers ŁADZIARZ 21013 Mińsk Mazowiecki | 2010-04-27 22:41:18 Ja mam reczne pompowanie i cały czas z niego korzystam, bo wiadomo łada czasami stoi miesiąc nie odpalana, wiec po takim postoju 5 razy podpompuje, raz wcisne pedał gazu, ssanie na 3/4 i pali za 1 razem. ostatnio nawet wymieniałem taką pompę na nową(juz mineło 2 lata) - z jakiego powodu? - nie pamiętam...
Pozdrawiam igiers |