Jestem nowym użytkownikiem idealnej Lady 2107...kilka pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!
Za kilka dni stanę się posiadaczem samochodu Łada 2107, 1.5 benzyna, rok produkcji 1991, kolor czerwony.
Samochód ten dostanę od mojego dziadka, który zmienia pojazd na lepszy.
Będzie to mój pierwszy samochód.
Na początku nie cieszyłem się za bardzo...ale gdy zobaczyłem samochód i dowiedziałem się kilku informacji na jego temat coraz bardziej zaczyna mi się podobać.
Wydaje mi się, nie chcąc się oczywiście chwalic, że ta łada to jeden z najlepiej utrzymanych samochodów w Polsce i pewnie nie tylko.
Po pierwsze dziadek jest pierwszym właścicielem. Samochód nigdy go nie zawiódł, wszystko jest sprawne w 100%. Nie ma żadnej rdzy i pewnie jeszcze długo nie będzie bo wszystko jest zabezpieczone tak jak powinno...wogole dziadek dbal bardzo o ten samochód i wszystko było wymieniane i kontrolowane na bierząco.
Przebieg tego samochodu to tylko: 107 000 km.
Wydaje mi sie że nie warto sprzedawać tego samochodu...a wręcz przeciwnie, warto w niego zainwestować.
Jeśli chodzi o tuning to trochę wiem na ten temat bo jakiś czas temu interesowałem się tym ale czy mógłby mi ktoś przybliżyć coś więcej jeśli chodzi o ten model samochodu? Sporo można popracować z tym silnikiem? Zaznaczam że jego stan jest wręcz idealny i nie chciałbym go pogorszyć.
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!!!
mbanko@wp.pl

Witam
O ile stan tego auta jest faktycznie tak dobry to niech Cie ręka boska broni przed jego poprawianiem
A tak serio to silnik 1500 w dobrym stanie nie potrzebuje tunningu, ma naprawdę uczciwe 75 kucyków co wystarcza do spokojnej a nawet nieco szybszej jazdy, przy rozsądnym zuzyciu paliwa porównywalnym do wsolczesnych aut.
2107 w dobrym stanie, z ładnym lakierem, chromami etc, jest autem na tyle pieknym ze nie warto go poprawiać
razczej dbać i jeździć
Jeżeli to jednak Ciebie nie przekonuje, to na dole strony jest wyszukiwarka, i tam uzywajać słow kluczowych, n. 2107, tunning, zawieszenie, felgi, opony, silnik czy gażnik, dowiesz się niemal wszytskiego o możliwości poprawienia osiągów. powodzenia i milej lektury
PS gratuluję auta

Poczytaj sobie Ten wątek......zobacz profil Fleszera, mój, yanosika,grzegorze 2107 i innych. poczytaj artykuły : ZAX
Fleszer
Andrzej_Kraków