LEGANZA kontra OMEGA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
zastanawiam sie nad porownaniem Leganzy do Omegi b. W zasadzie maja te same bebechy, podobne warunki jezdne, komfort. ceny sa takze zblizone a i leganzy chyba nie sa awaryjne. Silnik ma przeciez 2,0 16 v od opla. co o tym sadzicie?
pozdrawiam wszystkich posiadaczy omegi

Malo koledze po temacie clio vs omega?hihi

clio to malizna cisnota hihi i wlosko francuskie fe

Cytat:
2006-03-24 12:48:58, piotr0126 pisze:
Witam zastanawiam sie nad porownaniem Leganzy do Omegi b. W zasadzie maja te same bebechy, podobne warunki jezdne, komfort. ceny sa takze zblizone a i leganzy chyba nie sa awaryjne. Silnik ma przeciez 2,0 16 v od opla. co o tym sadzicie? pozdrawiam wszystkich posiadaczy omegi

a kiedyś za bluźnierstwo palili na stosie

Cytat:
a kiedyś za bluźnierstwo palili na stosie

Nadal pala !

Koledze piotrowi proponuje przeniesc watek na forum Daewoo, albo bedzie musial stawic czola "przeciwnosciom"

Cytat:
2006-03-24 12:48:58, piotr0126 pisze:
Witam zastanawiam sie nad porownaniem Leganzy do Omegi b. W zasadzie maja te same bebechy, podobne warunki jezdne, komfort. ceny sa takze zblizone a i leganzy chyba nie sa awaryjne. Silnik ma przeciez 2,0 16 v od opla. co o tym sadzicie? pozdrawiam wszystkich posiadaczy omegi

Jakie bebechy maja te same???
Podobne warunki jezdne?

Chlopie - co Ty zazywasz???

Leganza to wydluzona Nubira. Lekko przerosniete przednionapedowe auto klasy sredniej. Jezdzi sie tym slabo. Komfort jazdy nijak sie nie umywa do omegi.

Omega jest autem klasy wyzszej z tylnym napedem. Nie jest to moze MB E-Klasse czy BMW 5er, ale nadal auto klasy wyzszej z prawdziwego zdarzenia (moze poza 4-cylindrowymi motorami, ktore sa w tym samochodzie jakims nieporozumieniem).

Nie wiem, jak w ogole mozna te samochody porownywac...

Cytat:
Nie jest to moze MB E-Klasse czy BMW 5er,

pewnie ze nie. jest o niebo lepsza i ladniejsza i takie tam

Cytat:
W zasadzie maja te same bebechy

Zwlaszcza 3 litrowy silnik, skrzynie biegow, wal napedowy, dyfer, zawieszenie, uklad kontroli trakcji, itp...

Normalnie identyczne

do tego blachy, światła, tapicerka, tablica wskaźników też jota w jotę z omegą

Witam Oma to Oma a naie jakaś Leganza , do pięt jej nei dostaje nawet najstarszą aaomesie moż w ...... pocałować

Przed kupnem Omegi zastanawiałem się nad Leganzą, jednak odstraszyła mnie jakość materiałów wewnątrz auta a zwłaszcza plastików na kokpicie(nienajlepsza-typowa zresztą we wszystkich Daewoo z tego okresu) co do mechaniki nie jest najgorsza. Jednak największą wadą dla mnie był jednak brak wersji kombi. A co do "tych samych bebechów" to tylko silnik 2.0 16V może wchodzić w grę i nic pozatym.

0

PROWOKACJA, PROWOKACJA,PROWOKACJA I jeszcze raz.... to nie do przyjęcia szkoda pisać

leganza w środku wygląda jak chiński magnetofon dwukasetowy za 14,99,- ..PORAŻKA

[ wiadomość edytowana przez: pawelek17 dnia 2006-03-25 17:08:11 ]

DAEWOO Koreański SHIT !
Mam takie samo w lodówce "szprot w sosie pomidorowym", blacha taka sama

To bylo lepsze niz przechrzczenie przezemnie silnkow V6 rodem z projektu BmwAle juz sie doksztalcilem.Chodzilo o diesla. Co do kolegi,to juz lepsze bylo porownanie clio vs omega

Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd!!!

Jak mozna porownywac cos co produkuje jamniki kasetowe do nie niemieckiej marki jaka jest OPEL w dodatku Omega.
Omega to klasa, styl, charakter i dusza!

Jeszcze troche to zaczna sie zastanawiac nad Dacia Logan w wersji FULL SERVICE ze wspomaganiem gratis.

Normalnie az sie obuzylem tym porownaniem. Musze sie dokladnie przyjzec mojej Omesi co by sie upewnic, ze nie jezdze koreopodobnym paźdźiochem.

ni jak was nie rozumiem
zwłaszcza tych co twierdzą że to szit
należało by na wstępie zauważyć że to inna klasa auta a co do awaryjności to panowie niestety sie mylicie
ten tkzw szit jest o dziwo bardzo mało awaryjny.
a porównanie to faktycznie przypomina 126p kontra corsa
jeden lubi ser a drugi jak mu nogi śmierdzą

A może na bułke ktoś chce ?

Cytat:
Omega jest autem klasy wyzszej z tylnym napedem. Nie jest to moze MB E-Klasse czy BMW 5er

chyba MB S-Klasse i BMW 7er:

w końcu flagowe limuzyny firm

Cytat:
2006-03-26 03:12:25, omegafan pisze:
chyba MB S-Klasse i BMW 7er: w końcu flagowe limuzyny firm

no to dowaliles
Omega Nigdy nie byla pancerwagenem:d jak S klasa albo 7