| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
solmark passat b3 kombi Jarosław | 2006-03-27 16:24:02 Wreszcie sprawdziłem ten komputer. No więc pod tylnym siedzeniem mam komputer firmy Bella a na podszybiu Digifant (chyba dobrze napisałem) ale ten chyba jest pokładowy bo mam te różne wyświetlenia typu średnie spalanie. Jaka w tej sytuacji symulacja lambdy? |
FaFa_ Sierpc | 2006-03-27 21:27:28 Z tego co pamiętam to powinna być sonda 0 - 0.8 ( tak powinna być oznaczona w programie) ale dokładnie nie pamiętam. Jak sprawdzę w warsztacie to napiszę sprostowanie
|
solmark passat b3 kombi Jarosław | 2006-03-27 22:52:51 Zgadza się, a ściślej 0-1V. Ale mi chodzi o symulację sondy: przebieg, masa lub odłączona. Od założenia gazu jeździłem na „przebieg”. Miałem jednak kłopoty z falowaniem obrotów na biegu jałowym. Było to dość kłopotliwe bo auto jest na automacie. Nikt nie chciał tego ruszać więc sam zacząłem drążyć temat. Doszedłem w końcu do tego, że obniżając lekko napięcie na czujniku przepustnicy w stanie spoczynku zlikwidowałem problem. Auto jednak trochę za dużo paliło jak na mój gust. Myślałem jednak – automat, 110 KM, trzeba za to płacić. Niedawno kupiłem kabelek, ściągnąłem program do bingo m i zacząłem tak z ciekawości tam zaglądać. Znalazłem opcję „rodzaj symulacji”. Zapytałem o rodzaj, przestawiłem na „masa” i zacząłem obserwować co się będzie działo. Zaczęły falować obroty. Okazało się że muszę wrócić czujnik przepustnicy do pozycji takiej jak była kiedyś i … teraz nie to auto. Właściwie skoro jest dobrze to po co pytać czy ma być inaczej. Chcę się jednak upewnić. A może to tylko złudzenie? No i chyba z tym komputerem trochę pokręciłem. Wyczytałem że silnikiem steruje digifant, nie ma tam oznaczeń Boscha a pisze tylko vw audi więc lekko zgłupiałem. Jaki więc rodzaj tej symulacji?
P.S. Silnik PF. [ wiadomość edytowana przez: solmark dnia 2006-03-27 22:55:28 ] |
is155 IS 200 Dziergowice | 2006-03-27 23:34:24 Dla sterownika Digifant ustawia sie przebieg(fala prostokątna),jeśli zaś ustawiłeś masę to również nic się nie stanie gdyż sterownik benzyny widzi jakby uszkodzoną sondę i przełącza pracę w tryb awaryjny skutkiem czego może byc lekko podwyższone spalanie na benzynie ale taki tryb ma również plusy dla pracy na gazie gdyż automatycznie zmienia się kąt wyprzedzenia zapłonu na wcześniejszy co przy pracy na gazie jest plusem. |
solmark passat b3 kombi Jarosław | 2006-03-28 12:28:12 No i chyba o to mi chodziło. Skoro nic tam się nie psuje a jeździ lepiej to niech tak zostanie. Dziękuję wszystkim za pomoc. |