| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-03-29 18:29:21 Poki co wstepnie badam rynek, bo nie wiem czy jednak bede potrzebował.
czy ma ktos z was do sprzedania silnik 1.6 DOHC w dobrym stanie i w dobrej cenie? Ile takie cos jest warte itd |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-03-29 19:19:14 Tadzik128 zdaje się ma coś z ritmo... |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-29 19:33:21 Tyle, że z Ritmo nie pasuje do 131 za chusteczkę... |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-03-29 20:11:05 Seru życie nie takie proste jak się wydaje wszystko pasuje tyle że trzeba troszkę pogrzebać i dopasować, generalnie nie jest to aż taka straszna sprawa. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2006-03-29 20:57:27 Seru zdaje sie o tym dobrze wie z wlasnych bojow z przekladaniem poprzecznego dohc wzdloz |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-29 21:14:23 Ano właśnie SerU wie bo już taką zmotę osobiście zrobił. W przypadku oturbionego silnika 2.0 z Cromy to może jeszcze ma jakiś sens ale przekładka 1.6 z ritmo do 131 to już kompletny bezsens
Szczegóły -TUTAJ- |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-03-29 21:27:00 No właśnie Seru tytlko nie obraż się ale mam wrażenie że chyba dla sztuki wymieniałeś w cholere za dużo rzeczy, owszem jeśli sprzegło nie podeszło to owszem to trzeba bylo wymienić, ale po co cały osprzet, czy osprzet w FWD jest gorszy od tego w RWD, no chyba ze chodzilo ci powiedzmy npo o zachowanie calkowitej oryginalności RWD.
Poza tym przypuszczam że jakbyś miał u siebie dohc ze średnicą 84 też to pewnie większość osprzetu by się pokryła, ale to tylko moje zdanie, więc może poprostu się mylę. |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-29 21:35:19 Kaza a jaki osprzęt z przednionapędówki miałem zostawić?? Pompę wody która ma zupełnie inną konstrukcję niż do tylnonapędowej-weź jedną i drugą do ręki to zobaczysz o czym mówię. Pompa oleju-zupełnie co innego, miska oleju, głowiczka ssąca to samo. Nie wiem, co jeszcze można było zostawić z poprzecznego silnika. Koło pasowe na wale też nie podejdzie jeśli wymienisz pompę wody-ma zupełnie inne odsadzenie i tak dalej...
W mini artykule nie wspomniałem o jeszcze jednym: przednionapędówki nie mają łożyska na wale w którym pracuje wałek skrzyni. Z tego, co mówisz to i tak trzeba mieć silnik 84 mm żeby przekładać z niego części do silnika z ritmo/regaty więc gdzie tu sens takiej zabawy? |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-03-29 21:48:36 Ty to robiłeś więc wiesz lepiej ja dopiero w wakacje będę składał silnik na bloku z FWD i wkładał do RWD więc może wtedy coś więcej będę potrafił powiedzieć na ten temat. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-03-29 22:20:45 znaczy sie mi zalezy zeby ten wyjac a tamten włozyc (jesli oczywiscie zajdzie taka potrzeba) bez zbednej roboty. reaktywacja juz pociagneła dosc spore koszty, a ja niestety sam silnika nie wymienie... brak czasu , narzedzi i miejscówki. wiec zalezy mi zeby ewentualny mechanik wyciagnał 1.4 i zamontował 1.6 ja naszybciej i bez problemow ( a co za tym idzie jak najtaniej) ![]() |