GAz do Accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie są koszta założenia gazu do Accenta rocznik 96,97. Do każdej wersji silnikowej.

Jeśli masz aluminiowy kolektor to instalacja II gen ok ok 1900-2000 z butlą w kole.Tylko musisz zwrócić uwagę żeby nie założyli "zwykłego"miksera.Ten który powinien być u nas musi mieć 2 wyjścia-jedno do podłączenia gazu a drugie od silnika krokowego-w przeciwnym razie założa go ok 10 cm za przepustnicą lub co gorsza w przepływomierzu (jeśli go masz wtedy zażycz sobie blokade antywystrzałową tuż przed nim-nowy w serwisie 1800zł).I pamiętaj mikser ma być zaraz za przepustnicą-jeśli stwierdzą że się nie da bo nie będzie wolnych obrotów to właśnie dlatego że nie dobrali właściwego miksera...

Swap, możesz napisać coś więcej o tych 2 wyjściach z miksera, bo mam lantre z lpg i u mnie do miksera prowadzi jedna rurka.

tutaj jest zdjęcie chociaż nie widać podpięcia przewodu od krokowego-ale sens jest taki że mikser dzięki tym dwóm wejściom może być umieszczony blisko przepustnicy-ja niestety mam ten zły i jest umieszczony dopiero w przepływomierzu(a przecież im bliżej kolektora tym lepiej)-w takim przypadku nie ma gdzie wstawić blokady przeciwwybuchowej chroniącej ten nieszczęsny przepływomierz (na zdjęciu jest zaraz za mikserem)

mikser w accencie...

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2006-04-03 15:24:23 ]