Kupić czy nie - proszę o poradę....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jest to DF z 1982 roku. Silnik DF 1500, skrzynia 4 biegi. Pomarańczowy, w środku czarny. Fotele ok, podłoga też.
Zero rdzy, lakiersięświeci. Nie ma listew na drzwiach (nigdy nie miał). Zderzaki - chrom ok. Pali na dotyk. Gazu brak. Opłacony i z aktualnym badaniem technicznym. Cena 600 pln.
BRAĆ????

Oglądnij go dokładniej - jeśli faktycznie nie ma rdzy, a nie jest tylko podrbiony to wg mnie warto wziąść, bo ciężko o kanta w łądnym stanie. A jeśli chodzi o gaz - zawsze można załatwić używana instalację i pokombinować z wbiciem w dowód - wszystko da się zrobic Pozatym na pewno puści koleś go za 500 zł

[ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2005-08-17 16:19:06 ]

Głupie pytanie. Brać...
Sprawdź czy nie jest po lakierowaniu jak tak to nie brać

Dokladnie lepiej zeby byl oryginalny lakier a najwyzej pare malych ognisk korozji. Ja mialem 3 lata temu kanta kupilem zgnbitego i go polakierowalem - wygladal ladnie ale juz po 4 myciu zaczela rdza wychodzic w lecie

ja w poniedzałek kupiłem DF-a z 80r za 500zł stan prucz silnika jest średni tyle że ma instalacje gazową z butlą 60l. jeśli chcesz zobaczyc jak wygląda zaglądnij do mojego profilu lub tu.

Jak jest taki jak piszesz to bierz, jeśli ma wszystko opłacone to spoko, a co do lakieru to koledzy mają rację, a jak chromy są całe to znaczy, że był dbany, pomarudź przy nim i spróbuj utargować ile się da. Zacznij gadkę, że gazu nie ma ...

Cytat:
2005-08-17 16:22:27, hepos pisze:
wygladal ladnie ale juz po 4 myciu zaczela rdza wychodzic w lecie

otóz to mój wytrzymał rok i poszedł na zasłuzony spoczynek.

Cytat:
ja w poniedzałek kupiłem DF-a z 80r za 500zł stan prucz silnika jest średni tyle że ma instalacje gazową z butlą 60l. jeśli chcesz zobaczyc jak wygląda zaglądnij do mojego profilu lub tu.

Widzieliśmy jak - juz pisałem hętnie kupie twoja kanapę z zagłówkami.

[ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2005-08-17 16:43:13 ]

kwix: raczej zapomnij o tej kanapie zamierzam robić tego fiata zamiast rozdawać co cenniejsze

Cytat:
2005-08-17 16:39:48, Pemek pisze:
kwix: raczej zapomnij o tej kanapie zamierzam robić tego fiata zamiast rozdawać co cenniejsze

szkoda....

Co szkoda? Raczej: "to fajnie".

Brac.

Ja bym brał

Cytat:
2005-08-17 19:19:39, Race_D pisze:
Ja bym brał

Ja wiedziałem, że tak będzie

Powiem tak jak hetman. BRAĆ. Mój ojciec 3-lta temu fiata mojego bez gazu silnik dobry rudy tyle co na fotack w profilu w rdzawce na chromach (ale rdzawka to wyszła już na gwarancji (chrom)) chciał opchnąć na 2 kloce .

BRAĆ!!!!

I jak sie sprawa zakonczyła? Nabyłeś tego Fiata?

Witam, poprzedniego nie kupiłem - okazalo się, ze bity....
Ale mam nowy okaz:
i rejestracja 22-01-1985 czyli samochód raczej z 1984 roku, całe życie garażowany, przebieg 68500. Wymieniony w 2004 akumulator, reszta orginał.
Kolor bardzo jasnozielony, wnętrze brązowe, ale troche dziwne...
Jest to wersja "1,5 L", ma ogrzewaną tylną szybę, odblaski na drzwiach, podsufitka z otworkami, ale nie ma obrotka ani kieszeni w drzwiach (trochę dziwne). Ma za to długie podłokietniki z przodu a w tylnych chromowane popielniczki, zderzaki ok, listwy na drzwiach też.
Odpalił za I razem. Wady to - było spotkanie ze słupkiem przy cofaniu - zrobione zaprawki... Aha numer nadwozia to: SUP 115 CCxxxxxxxx . I tutaj moje pytanie - to silnik fiata, ale jaki? 75, 82 czy może odprężony jakiś?

Kieszenie na drzwiach były do początku 1980 (moment likwidacji lampek, wprowadzenie odblasków).
Z grubsza wszystko się zgadza.

A co do silnika, to z samego numeru nadwozia można powiedzieć tylko tyle, że ma silnik fiatowski, gdybyś podał cyferkę po "CC", byłoby wiadomo, jaką ma pojemność - bez nru silnika zbyt wiele określić nie można. Ale raczej niczego innego niż 75-konne 1500 nie należy się spodziewać.
Skrzynia biegów jaka jest? 4 czy 5?

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2006-03-20 17:24:56 ]

Cytat:
2006-03-20 17:24:19, jacek_s pisze:
Kieszenie na drzwiach były do początku 1980 (moment likwidacji lampek, wprowadzenie odblasków). Z grubsza wszystko się zgadza. A co do silnika, to z samego numeru nadwozia można powiedzieć tylko tyle, że ma silnik fiatowski, gdybyś podał cyferkę po "CC", byłoby wiadomo, jaką ma pojemność - bez nru silnika zbyt wiele określić nie można. Ale raczej niczego innego niż 75-konne 1500 nie należy się spodziewać. Skrzynia biegów jaka jest? 4 czy 5? [ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2006-03-20 17:24:56 ]

Dzięki, a są do dostania (pewnie są) brązowe z kieszeniami?
Skrzyni niestety nie sprawdziłem, ale nie sadze, żeby była 5 raczej 4 - drążek skośny.
A numer to SUP115CC602204731

sup115cc6... więc 1500tka.

Na złomach możesz sobie "uzbierać" komplet ze starszego fiata, ze srebrnymi listwami i kieszeniami, bez miejsc na odblaski, ale z moich doświadczeń wynika, że często kieszenie bywają przynajmniej lekko ponadrywane. Trudno znaleźć komplet ładnych boczków tego typu.

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2006-03-20 17:34:58 ]