Wymiana klockow hamulcowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanie czy wie ktos jak wymienic klocki hamulcowe w bmw e34 92rok?(tyl)
pozdrawiam

jak to jak?? tak samo jak z przodu stawiasz na lewarek,odkręcasz koło,zdejmujesz sprężynę trzymającą klocki żeby nie gruchały,z tyłu zacisku bendą dwie plastikowe zaślepki na górze i na dole,wyjmij je i kluczem ampułowym odkręc dwa bolce trzymające zacisk i umożliwiające przesuwanie go.gdy już je odkręcisz wyjmiesz cały zacisk,cofnij tłoczek(ja zrobiłem sobie urządzonko do tego),gdy już cofniesz tłoczek przeczyśc wszystko szczotką drucianą aby klocki luźno wchodziły,jeden klocek(ten z blaszkami)wkładasz w zacisk(blaszki muszą wejść w tłoczek) a drugi klocek wkładasz w mocowanie zacisku(można też w zacisk ale tak wygodniej)Gdy już włożysz zacisk z klockami na swoje miejsce ,przykręć go tak jak był wcześniej,załóż zaślepki,załóż sprężynę,koło i gotowe.tylko koła nie zapomnij dokręcić

Podepnę sie w tym temacie , włąśnie wymieniłem u siebie klocki i tarcze z przodu !! Klocki super Ferrodo Primery a co do tarcz to przestrzegam - kupiłem DACO niby niemieckie i nie wiem czy z jakiegoś odrzutu czy co ale okazało sie że bicie na pedale hamulca przenoszące sie na karoserię ( czyli poprostu mówiąc nie fajny efekt ) był spowodowany tym że obie tarcze mają niecentryczny otwór . Wyszło to dopiero po ściągnięciu tarcz i wrzuceniu na tokarkę - z problemem sobie poradziłem ale pisze to żebyście wystrzegali sie od kupowania na giełdzie czasem można trafić na sraszne KAKA . Acha co najlepsze kupowałem tarcze na giełdzie która już nie istnieje a gościa nie pamiętam z twarzy i na nowej giełdzie go znaleźć nie znajdę / niestety :/

[ wiadomość edytowana przez: NIMNUL dnia 2006-03-31 10:59:23 ]

"romsi"dzieki za info,nie moge odkrecic tych srob ale jeszcze z nimi powalcze,albo ja albo te sroby-jedno z nas musi wygrac