HELP!!!CZY OPONKI 185/55/14 (Wysokość)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wysokość opon 55 nie będzie przeszkadzała w jeździe po polskich drogach. To znaczy czy nie zostawie jakiegoś elementu samochodu np. na przejeżdzie kolejowym. Czy lepiej kupić 60 albo 65. Za odpowiedzi dzieki z góry.

yooou

ja jezdze na zimkach 185/60/R14 i jeszcze jakos wszystko sie trzyma kupy choc niektore progi zwalniajace moglyby byc wyzsze

a w sumie to mam auto lekko obnizone wiec to tez jest jakas przyczyna ze progi sa za wysokie

pozdro
na lato zakladam 195/55/R15 wizualnie maja podobna wysokosc co 185/60/14 jesli sie myle to mnie poprawic!!!!

rozmiar essowy to 185/60 R14 mniejszy profil bedzie powodował przekłamania licznika, samochód bedzie nizszy, jak masz wybór polecam 185/60 chyba ze zmienisz felgi na wieksze to wtedy oczywiscie profil musi byc mniejszy.

Witam ja smigalem na takich opnkach teraz smiga na nich brat w essim spokojnie mozna zakladac

co do przeklamania licznika nic sie niebuj i zakladaj praktycznie zero roznicy

a dlaczego zaboczcie jak wychodzily fabrycznie escorciny przy tych samych skrzyniach i silnikach jest kilka ronych rodzaji ogumnienia ktore niesa swoimi zaminnikami he he tolerancja jest bardzo duza moze tylko jak niemasz obnizonego autka to troszkie sa zamale stosunkowo do wielkosci blotnika ja usiebie sprzodu przyciolem fabryczne sprezyne o 1 zwoj styłu wymienilem na nizsze i twardesz i byla cacy a tak w ogole to zrobie zjecia jak brat wrzuci letnie ogumnienie i dodam do profilu

Cytat:
2006-03-24 16:57:05, organo pisze:
ja usiebie sprzodu przyciolem fabryczne sprezyne o 1 zwoj

łał, prawdziwy WT

Cytat:
2006-03-24 17:13:32, slawas1 pisze:
łał, prawdziwy WT

slawas przeciez widzisz ze zarówno " sprzodu jak i styłu" cos modyfikował

Przeliczyć zawsze warto. Różnice mimo wszystko są.

Kalkulator "samochodowy"

Zamienniki opon

A o komforcie i bezpieczeństwie pogadaj z tymi co jeżdżą na profilu 40... Ja mam 185/60/R14 i jest luks.

[ wiadomość edytowana przez: IksEn dnia 2006-03-29 20:24:09 ]

Witam ja w swoim essim mam 195/50/15 i nic sie nie dzieje ,takze 185/55/14 mozesz spokojnie zakladac ! Pozdrawiam

dzieki za rady kupiłem 55

mam założone 50 na 14 do tego springi vogtlanda i psycha mi powoli siada nie daje rady z tymi polskimi dziurami

ja na profilu 50 przy 15'' jeżdze dwa razy wolniej niż wcześniej..... może to dziwne bo miało to usportowić samochód a w zasadzie go zwolnilo w praktyce ... no jak juz załatają asfalt to ja bede panem długiej prostej i wąskich dxybko pokonywanych zakrętów