Czy to się opłaca? oponku używki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem dziś pooglądać używane oponki i było takie oto Continentale :

195/50/15

bierznik tak na oko ok 6-6,5 mm

gość chce za nie 100 zł za szt. razem za założeniem i ważeniem

czy 200 zł za parkę. I powiedzcie mi czy to dobry interes? czy raczej ździerstwo?

link do tych ponek na www.opony.com.pl

Continental ContiPremiumContact

a ile maja lat?

unas też tak miejwięcej chodzą . tylko sprawdziłeś który to rok tej oponki

Kurcze, drogo trochę, jak za używane...
Nie jestem specem od opon i nie wiem, może te opony są jakieś rzeczywiście suuuuper extra, ale ja bym się nie zdecydował. Kupiłem używane continentale w tamtym roku (trochę inne) za 60 zetów (w tym wyważenie i założenie), tylko, że to były 14stki.

no włąśeni nie zdążyłem zczaić rocznika bo to było w szupie u gościa i było ciemnawo... a sami wiecie ile tych cyferek i literek jest na oponkach...

ale mnie i tak się wydaje dość dorgo bo w zeszłym roku mi gość proponował za chyba goodyaer-y 70 zł za szt. bierznik podobny tylę że to były 205/50 /15 i dlatego się nie zdecydowałem...

No niestety, te w jakimś sensownym stanie tyle kosztują. Za 50 PLN można dostać kapcie takie na sztukę, żeby na felgach nie jeździć.
W tym rozmiarze możesz mieć Barum Bravuris nówki nierdzewki za niecałe 150 (no i jest gwarancja). I chyba wlasnie takie wybiorę.

W Tesco we Wroclawiu Byly Pirelli P6000 195/50/15 za 190ZŁ sztuka

Też kupiłem Goodyery za 75 zł/szt. bierznik ok 6 mm R14 175 i już drugi sezon będę jeździł. Za takie nowe musiałbym zapłacić ok 180 zł/szt. Rachunek jest prosty, a na tych używkach spokojnie 30-35 tys. km pojeżdżę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i nie widzę sensu przepłacać. Co innego zimówki.

Miałem dokładnie te same opony tylko 16" w Mondeo....powiem tylko tyle ze dopóki była połowa bieznika to wszystko było ok....ale jak je zjechałem w połowie to auto fatalnie zaczęło się prowadzic w kałużach...jak dla mnie opony są slabe i wolal bym kupić nowe Barumy niz bawić sie w jakieś używki

jak kupiłem auto to miałem na zimówkach kupiłem continentale używane bo niemiałem siana przejechałem jeden sezon i wywaliłem na śmietnik! bierznik miały ale jak popadało to jechał i jechał i jechał i jak sanie mikołaja!

Opon używanych się NIE kupuje.Lepiej kupić nowe droższe i mieć spokuj na kilka lat.

spokojnie spokojnie panowie....

ja używki kupuję na tył!!!!

na przód wędróją Funkiel nuFeczki szkutki Firestone :

Firestone FHSZ80

ale neistety musze wynienic wszystkie oponki , a na 4 nuFki to mnie nie stać wię na tył wymyśliłem używki