Uklad wydechowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce zamiast seryjnego (w escorcie mk IV)zrobic zamiast 1 tlumika strumienice,srodkowy tlumik zrobic z pierwszego(srodkowy na zlom dziurawy)i koncowy tuningowy firmy KM MALON podwujny .Wydech spawany na nowo puszczony prosto bez zagiec z nierdzewki.
Jak myslicie czy nie bedzie to za glosne?A moze trzeba dac jednak wszystkie 3 tlumiki?

ja mialem caly niemal pusty przelotowy (tylko zamiast koncowego zamontowany srodkowy przelotowy) i nie bylo za glosno jak dla mnie!!;p dla niektorych przechodniow moze i za glosno!!

Cytat:
2006-03-28 21:14:47, danza22 pisze:
... Wydech spawany na nowo puszczony prosto bez zagiec z nierdzewki...

Własnie Danza ja tez myśle puścić u siebie prosto bez zagięć ale nie wiem czy jak dobije auto na siakiejś diurze to czy wachacz nie zgniecie rury. Zastanawiałeś się nad tym? Jaki masz pomysł?

Mój wydech składa sie z dwóch koncowych tłumików z dużego fiata. Są proste i przelotowe. Bardzo łatwo da sie je wstawić. Co do dzwieku to chodzi jak kit-car tyle ze troche ciszej. Socznie jest przy jednym tylko tłumiku ;d

Cytat:
2006-03-28 21:49:05, pytlar pisze:
ja mialem caly niemal pusty przelotowy (tylko zamiast koncowego zamontowany srodkowy przelotowy) i nie bylo za glosno jak dla mnie!!;p dla niektorych przechodniow moze i za glosno!!

hehe zbam to uczucie jak przechodnie zabjaja cie wzrokiem...... o ludzich w przydroznych domach juz nie wsoimne

A czy któryś z Was zastanowił się nad istotą działania "strumienicy", jej wpływie na opróżnianie cylindrów, a co za tym idzie napełnianie, nad tym po co są te zagięcia, co powodują, co powoduje ich brak, ktoś to policzył itd?

Ja chce go Lesiu puscic srodkiem i ewentualnie podgiac za wachaczem . Nie chce miec tlumika koncowego nz srodku ale srodkiem jest fajne miejsce zeby puscic caly uklad.
Prosty wydech lepsze odprowadzenie spalin.
A co do strumienicy to lepiej odprowadza spaliny ale najlepiej w ukladach bez katalizatora a jak juz jest to strumienica musi byc przed katalizatorem.

kompletnie pusty wydech nie zawsze tak elegancko odprowadza te spaliny!! i moze byc niezdrowy dla silnika podobno;]