| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-03-28 19:21:38 Pompa nie ma prawa zacierac sie jezeli w zbiorniku jest paliwo.To czy jedziemy na gazie czy na benzynie dla pompy nie ma najmniejszego znaczenia.Problem musi byc w innym miejscu.Kolega kiedys mial nieszczelnosc przewody pobierajacego paliwo w zbiorniku i objaw byl podobny.Jak zalany byl do pelna to bylo OK,jak spadł poziom to bral czesciowo opary ze zbiornika. |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2006-03-28 19:54:29 Witoycie
Ja tak miałem jak odpowietrzenie zbiornika było zatkane.Z ubytkiem paliwa tworzyło się podciśnienie i ssało paliwko wstecz
Przed odpaleniem odkręcałem wlew ssssssssssss i o.k. Pozdrawiam |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-03-29 01:06:05
Przepływ jest - przewodem powrotnym z listwy. Widocznie na Twoją pompę już nadszedł czas. Pozdro. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-03-29 07:01:43 Albo się filtr zasyfił! |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-03-29 09:06:43 No wlasnie,o filtrze paliwa nikt nie pomyslał.Co dom pompek paliwa to niestety,jak wszystko tak i one nie sa wieczne. |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | 2006-03-30 13:09:20 pompa paliwa jest dobra bo na paliwie śmiga że hej, filtr paliwa zmieniałm w jesieni więc jest okej, myśle że chyba będzie prpblem z odpowietrzeniem zbiornika bo jak odkręce korek wlewu to jest faktycznie takie ssssssss sprawdze jak znowu będzie problem bo aktualnie uzupełniłem paliwo i problemu niema dziękuję wszyskim za opinie i rady dzięki. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-03-30 17:21:20 Zmieniałeś filtr paliwa na jesień a już wiosna jest)Ja filtry paliwa, oleju zmieniam co 10 tys km. Filtr powietrza też należałoby zmieniać w tym czasie. Koszt niewielki a biorąc pod uwage zasyfione paliwo na pewno się opłaca. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-03-30 19:24:41
Ale Ty masz stado bocianów pod maską, które upija się tą gęstą cieczą zwaną ropą
W benzyniaku nie trzeba aż tak rygorystycznie dbać o filtr paliwa. O ile mnie pamięć nie myli to książka wspomina coś chyba o 90 czy 60 tys. km
Olej, owszem co 10-13 tys. km razem z wymianą, ale np. filtr paliwa jest u mnie chyba jeszcze oryginalny, a na pewno ma już zrobione ponad 90 tys. km przeze mnie. Jak na razie spokój i zero problemów
Oj, tak. Powietrza, w szczególności przy gazie, wyrzucam co ok. 15000km przy okazji wymiany świec
Do filtra paliwa zaglądnę jak mi niunia zacznie się zastanawiać nad jazdą na benzynie czy odpalaniem
Pozdro. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-03-30 21:29:25
Takie tragiczne paliwo tankujesz?
Ja zmieniam filtr paliwa co 50tys. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-03-30 22:07:36 Tankuje na stacjach raczej firmowych. Ale zaglądaliście kiedyś do filtru paliwa? Sporo wody tam się zbiera i różnego syfu już po 10 tys km. Nie tylko zresztą u mnie , mechanik pokazywał mi filtry z różnych samochodów i zawsze były w złym stanie.
Podobno winne jest złe paliwo bo na zachód od nas nie trzeba tak często zmieniać tego filtra. |